DUŠAN TADIĆ U ODABRANOM DRUŠTVU: Samo su finalisti Mundijala ispred kapitena Srbije

Novosti online

21. 12. 2022. u 10:00

SRBIJA nije prikazala ono što se očekivalo na Mundijalu u Kataru, ali Dušan Tadić je bio jedan od najboljih igrača "orlova".

ДУШАН ТАДИЋ У ОДАБРАНОМ ДРУШТВУ: Само су финалисти Мундијала испред капитена Србије

FOTO: Tanjug/AP

On je na tri utakmice upisao dve asistencije. Najpre je protiv Kameruna proigrao Strahinju Pavlovića, a onda i protiv Švajcarske Aleksandra Mitrovića. Učestvovao je i kod pogotka Dušana Vlahovića u duelu sa "sajdžijama", no to mu nisu uračunali kao precizno dodavanje jer je jedan igrač protivničkog tima igrao loptom.

Uprkos tome što Srbija nije prošla grupu, Tadić se našao u vrhu liste po jednom parametru. Fudbaler Ajaksa je zauzeo visoko šesto mesto po broju stvorenih šansi za saigrače (10), a ispred njega se nalaze samo igrači iz Argentine i Francuske koji su igrali finale.

Na prvom mestu je Antoan Grizman (22), iza njega je Lionel Mesi (21), zatim slede Usman Dembele, Teo Ernandez i Kilijan Mbape po 11. Naredni je kapiten "orlova", njemu u leđa gledaju Anhel di Marija i Kodi Gakpo sa takođe 10, ostatak liste čine Kristijan Eriksen i Džošua Kimih sa po devet stvorenih prilika za saigrače.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo osvojila je Argentina koja je u meču za trofej pobedila Francusku.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)