"MEČ ZA BRONZU JE ZA HRVATSKU VELIKO FINALE!" Dalić: Razlika je biti treći ili četvrti na svetu

Tanjug

14. 12. 2022. u 19:20

HRVATSKA je zaustavljena u polufinalu Svetskog prvenstva, ali tu nije kraj za "vatrene". Njih očekuje meč za treće mesto, a selektor Zlatko Dalić ističe da je važno dobiti tu utakmicu.

МЕЧ ЗА БРОНЗУ ЈЕ ЗА ХРВАТСКУ ВЕЛИКО ФИНАЛЕ! Далић: Разлика је бити трећи или четврти на свету

FOTO: Tanjug/AP

Nije krio da su svi razočarani što su zaustavljeni na poslednjem stepeniku pre meča za trofej.

- Tužni smo i razočarani, ali moramo da skupimo snagu kako bi se vratili u utakmici za bronzu na Svetskom prvenstvu u Kataru - poručio je danas Dalić, prenose hrvatski mediji. 

Hrvatska je sinoć u polufinalu Svetskog prvenstva poražena od Argentine rezultatom 3:0.

- Dali smo svoj maksimum, dali smo sve od sebe, 35 minuta smo imali potpunu kontrolu, sve što smo hteli, loptu, Mesija daleko od gola. Sve je presekao prvi gol, nakon toga se dosta stvari poremetilo. Taj gol je definitivno usmerio, presekao i odveo utakmicu u pogrešnom smeru, drugi gol je stigao nakon nekoliko povezanih grešaka. 

On je rekao da je njegovim igračima posle prvog primljenog gola pala koncentracija.

- Znao sam da je važno nakon prvog gola smiriti se, kada primiš takav gol, to te malo iritira, onda primiš brzi drugi gol. Trebalo je sačuvati mir i koncentraciju. Nakon prvog gola krenuli smo napred, govorio sam da stanemo i smirimo se da ne bi krenula kontra, što se na kraju dogodilo.

Dalić je naglasio da Hrvatskoj sada sledi "veliko, a ne malo" finale.

- Utakmica za bronzu je za nas veliko finale. To je borba za treće mesto, za medalju. Mi moramo maksimalno da se pripremimo. Bilo bi sjajno uzeti bronzu. Razlika je biti treći ili četvrti na svetu.

Ovaj 56-godišnji stručnjak iz Livna je poručio da se nada da će kapiten Luka Modrić nastaviti da igra za Hrvatsku.

- Luka je posle utakmice bio tužan, teško mu je pao ovaj poraz. Što je i normalno. Naša je koncentracija usmerena na utakmicu za treće mesto, nismo razgovarali o tome. Iskreno se nadam da će ostati u reprezentaciji. Ako se oprosti biće to velika šteta za sve navijače širom sveta. Pokazao je toliko toga, pokazao se kao vrhunski profesionalac. Biće mu teško, ali na njemu je odluka - zaključio je Dalić.

Hrvatska će u subotu igrati za treće mesto na Mundijalu sa poraženom selekcijom iz meča Francuska - Maroko, koji je na programu večeras od 20 sati i koji možete pratiit na portalu "Novosti".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)