LEGENDA HOLANDIJE UPOREDILA HRVATSKU I SRBIJU: "Orlovi" imaju dobru ekipu, ali na kraju sitnice određuju

Novosti online

13. 12. 2022. u 13:28

LEGENDARNI holandski fudbaler Rud Gulit govorio je o završnici Svetskog prvenstva u Kataru, a ujedno se dotakao i Srbije koja je Mundijal okončala već u grupnoj fazi.

ЛЕГЕНДА ХОЛАНДИЈЕ УПОРЕДИЛА ХРВАТСКУ И СРБИЈУ: Орлови имају добру екипу, али на крају ситнице одређују

FOTO: N. Skenderija

On je prokomentarisao eliminaciju "orlova", ali ih je uporedio sa Hrvatskom koja ovog utorka od 20 sati igra polufinale protiv Argentine.

- Hrvatska ima više iskustva, već je bila u finalu i mnogo je napredovala na svetskim prvenstvima. Srbija takođe ima dobru ekipu, ali na kraju su sitnice te koje određuju - rekao je Gulit za "Al Džaziru Balkan".

Bivši fudbaler Milana je istakao da uspeh "vatrenih" za njega ne predstavlja iznenađenje.

- I jesam i nisam iznenađen uspehom Hrvatske. Mislim da Hrvatska ima tu sreću da uvek prođe dalje prilično neopaženo. Svi pričaju o Brazilu i Argentini, reprezentacijama od kojih svi očekuju pobedu. A Hrvatska je u drugom planu. Znamo da su reprezentaciju Hrvatske uvek činili tehnički i taktički vešti igrači, koji igraju na najvišem nivou. Uspeh Hrvatske stoga nije iznenađenje. Morate verovati u sebe, to je najvažnije. Argentina je pokazala da ima dobru taktiku i da se može prilagoditi. I ima Mesija. On može promeniti stvari. Hrvatska, naravno, ima Modrića. Ali Mesi je Mesi. U fudbalu je dobro što pojedinci mogu promeniti stvari. Neki treneri misle da je ključ u njima. Za trenera je najvažnije da pronađe sastav koji odgovara njegovim igračima. Morate se pobrinuti da se igrači osećaju dobro, da su zadovoljni. Ako su zadovoljni, igraće bolje.

Za kraj je istakao da se nada da će u meču za trofej igrati Argentina i Francuska.

- Mesija će uvek progoniti mit o Maradoni, koji je Argentini osigurao titulu šampiona sveta. Okrutno je raditi takva poređenja. Mesi je konačno osvojio Kopa Ameriku s Argentinom. Argentina nije ranije igrala kao ekipa, imala je probleme u ekipi. Gledao sam je u utakmici protiv Holandije, borili su se jedni za drugoga, ne samo za Mesija. To je veliko poboljšanje u odnosu na ono što smo ranije viđali.

"Galski petlovi" će u finalu igrati jedino ako savladaju Maroko (sreda, 20).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)