RONALDO, KO? Marokanac poslao portugalsku zvezdu kući, pa mu uzeo ono što najviše voli! (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2022. u 11:54 >> 16:57

REPREZENTATIVCI Maroka izborili su herojski plasman u polufinale Mundijala. Gol Jusufa en Nesirija poslao je Ronalda i družinu na pakovanje kofera, ali taj pogodak označio je i nastanak novog svetskog rekorda.

РОНАЛДО, КО? Мароканац послао португалску звезду кући, па му узео оно што највише воли! (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Junak Maroka se nakon jednog centrašuta nestvarno odrazio i glavom zatresao mrežu rivala.

Tanjug/AP

Odbrana Portugala ništa nije mogla jer je napadač Maroka imao nebeski skok kojim je postigao najvažniji gol u istoriji neke afričke selekcije.

Naime, Marokanac je loptu glavom udario sa visine od 2,78 m čime je odve svoje saborce u polufinale, ali i uzeo Kristijanu Ronaldu ono što najviše voli - rekord! 

Ronaldo je postigao sličan gol 2019. godine za Juventus protiv Sampdorije kada je nebeskim skokom loptu glavom zakucao u mrežu, ali izračunato je da je Ronaldo loptu zakačio sa visine od 2.56 m.

Taj pogodak pokrenuo je akciju znanu kao "Kristijano Ronaldo izazov" koja je podrazmevala nagradu od 1000 funti za svakoga ko uspe da makar dodirne loptu glavom na toj visini.

Ljubiteljima fudbala i portugalskog asa naročito, dobro su poznati i golovi koje je on postizao glavom u dresu Real Madrida protiv Mančester junajteda, kada je praktično preskočio Patrisa Evru, kao i gol koji je postigao u dresu Portugala protiv Velsa.

Pre desetak godina svet je obišla i fotografija kako na treningu, doduše uz pomoć ruka na ramenima, preskače klupskog druga Marsela, a na utakmici protiv Osasune preskočio je Karima Benzemu.

Ronaldo nije bio u timu Portugala kada je En-Nesiri oborio njegov rekord. Ušao je kasnije, ali nije uspeo da donese izjednačenje selesau. Imao je jednu idealnu priliku, ali je Bono čudesno skinuo njegov pokušaj.

Maroko će se u sredu sastati sa Francuskom u istorijskom polufinalu Svetskog prvenstva. Ukoliko nekim čudom izbace svetske šampione biće to treća uzastopna reprezentacija država koje su kroz istoriju bile kolonizatori Maroka, a time bi se ispunio i makar deo proročanstva koje je o finalu Mundijala izneo legendarni afrički fudbaler Samjuel Eto.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)