TRAGEDIJA U KATARU: Novinar preminuo tokom penal serije, brat tvrdi da je ubijen

Novosti online

10. 12. 2022. u 08:15

Američki novinar Grant Val (48) preminuo je u petak tokom četvrtfinala na Mundijalu u Kataru, dok je izveštavao sa meča Argentine i Holandije u toku penal serije.

ТРАГЕДИЈА У КАТАРУ: Новинар преминуо током пенал серије, брат тврди да је убијен

Foto: Printskrin/Tviter

Kako prenosi Dejli mejl, četrdesetosmogodišnji Val, koji je pratio Mundijal za CBS sports, NBC njuz, a koji je ranije radio za Sports ilustrejted, bio je zdrav, pre nego je kolabirao ovog petka. Po rečima njegovog brata, koji se oglasio na društvenim mrežama, Val je bio potpuno zdrav.

Njegov agent, Tim Skanal, preneo je Njujork Tajmsu, da je tokom petka i tokom mečeva, Val doživeo veliki stres i preminuo.

Prisutni američki novinari primetili su kako se Val samo "povukao" na svoje sedište tokom meča Argentina - Holandija na Luzial stadionu. Hitna pomoć je brzo stigla, ali su kasnije samo konstatovali smrt.

Kako se navodi u saopštenju Fudbalskog saveza SAD, Grant je izveštavao sa utakmice četvrtfinala, a uzrok smrti nije poznat.

"Cela američka fudbalska porodica slomljena je zbog saznanja da smo izgubili Granta Vala. Zahvaljujemo Grantu na njegovoj ogromnoj predanosti i uticaju na našu igru. Njegovo pisanje i priče koje je ispričao nastaviće da žive!, navodi se u saopštenju.

Val je u ponedeljak objavio na Tviteru da je bolestan već 10 dana, a to je pripisao prekomernom radu i što nije dovoljno spavao dok je pratio Svetsko prvenstvo pre nego što su njegovi simptomi postali toliko ozbiljni da je morao da ode na medicinsku kliniku u Kataru.

"Otišao sam u kliniku u glavnom centru za medije danas i rekli su mi da verovatno imam bronhitis. Dali su mi dozu antibiotika i nekoliko sirupa za težak kašalj i već se osećam malo bolje par sati kasnije. Ali i dalje: Nije dobro", napisao je tada Val.

Američki novinar je odranije poznat svetskoj javnosti kao borac za LGBT prava i na samom početku Mundijala pokušao je da uđe sa majcom koja na sebi ima dugine boje na stadion, ali je odmah udaljen zbog ovog rekvizita. Njegova smrt podigla je veliku buru u svetskoj javnosti.

Erik Val, rođeni brat tragično nastradalog novinara, oglasio se na društvenim mrežama i istakao: 

"Ja sam razlog zbog kojeg je nosio majicu sa LGBT zastavom na Svetskom kupu. Ja sam njegov brat i ja sam gej. Ne verujem da je moj brat tek tako preminuo, verujem da je ubijen", istakao je on. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)