PROSINEČKOG SRBIJA PODSEĆA NA HRVATSKU: Zvezdina legenda uporedila "orlove" sa komšijskom senzacijom 2018.

Novosti online

19. 11. 2022. u 16:09

BIVŠI fudbaler i strateg Crvene zvezde Robert Prosinečki dao je svoj sud o predstojećem fudbalskom Mundijalu, a tema je bila i to kako vidi Srbiju u Kataru.

ПРОСИНЕЧКОГ СРБИЈА ПОДСЕЋА НА ХРВАТСКУ: Звездина легенда упоредила орлове са комшијском сензацијом 2018.

FOTO: N. Petrović

Kako kaže, popularnog "Žutog" naša nacionalna podseća na onu Hrvatsku sa Svetskog prvenstva 2018. kada su naše komšije priredile senzaciju i došle do planetarnog srebra, nakon što su u finalu poražene od Francuske.

– Generalno, mislim da mogu biti jako dobri. Pojedinačno su jako dobri, selektor im je dao drskost kakvu je i on imao kao igrač i tako da sad izgledaju jako, jako dobro. Manje-više isto kao i Hrvatska. Srbija je pobedila u Portugaliju, pa nedavno bez problema Norvešku sa jednim Erlingom Holandom u Ligi nacija. To je jedna sasvim druga reprezentacija nego pre kada su imali dobre pojedince, ali nikad dobar kolektiv. Piksi je to sve posložio i izgledaju jako dobro. Biće im teško, ali verujem da će biti drugi u grupi iza Brazila, koji je po meni prvi favorit za titulu šampiona. Ako prođu grupu sve je moguće. – rekao je Prosinečki.

FOTO: N. Petrović

Legendarni hrvatski fudbaler je bio objektivan i izjavio da ne očekuje da "vatreni" mogu da ponove uspeha sa prethodnog Svetskog prvenstva, ali smatra da imaju dovoljno kvaliteta da prođu grupnu fazu.

– Vrlo teško se to može ponoviti, ali Hrvatska ima jednu dobru reprezentaciju, mogu reći solidnu ekipu sa dobrim, mlađim igračima. Ipak sve zavisi kakav će biti Luka (Modrić), koji je vođa ovog tima. Hrvatska će proći grupu, a posle u nokaut sistemu je sve moguće. U pitanju je ekipa koja zna i dobro igra, pa se rezultatski gledano, nikad ne zna s Hrvatskom. Imaju kvalitet, u pitanju je spoj mladih i iskusnijih igrača, tako da najpre neka prođe grupnu fazu, a onda može svašta da bude. Da ponovi Rusiju – teško, ali može biti vrlo interesantno prvenstvo za Hrvatsku. – zaključio je Prosinečki.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)