ENGLEZI NE KORISTE GOLMANA KADA IZVODE PENALE: Evo šta se krije iza ove zanimljive metode Gareta Satgejta

Novosti online

19. 11. 2022. u 15:46

JEDNA zanimljiva metoda izvođenja penala uočena je na treningu fudbalske reprezentacije Engleske uoči početak Svetskog prvenstva u Kataru.

ЕНГЛЕЗИ НЕ КОРИСТЕ ГОЛМАНА КАДА ИЗВОДЕ ПЕНАЛЕ: Ево шта се крије иза ове занимљиве методе Гарета Сатгејта

FOTO: Tanjug/AP

Naime, selektor ove zemlje, Garet Sautgejt je odlučio da igrači vežbaju izvođenje penala, ali je iznenadio sve odlukom da neće koristiti golmane u toj situaciji.

Golmani su nastavili da treniraju po posebnom programu dok su igrači izvodili udarce sa bele tačke i šutirali u male mrežice koje su postavljene u donjim i gornjim desnim, odnosno levim uglovima gola.

Sautgejt je hteo da igrači što preciznije izvode penale i morali su poslati što više lopti kroz te mrežice. Ideja je da se igrači uopšte ne obaziru na samim mečevima na čuvare mreža, te da isključivo gađaju savrešene tačke i tako pronađu put do mreže. Tu taktiku u izjavi za britanski "San" otkrio je verovatno prvi golman Engleske u Kataru - Aaron Ramsdejl.

- Kada se vežbaju penali Sautgejt ne koristi golmane. Postavili su mrežice koje igrači moraju da pogode i to se radi kako bi oni šutirali što preciznije ako dođe do takvih situacija na utakmicama - rekao je golman Arsenala.

Englezi Svetsko prvenstvo otvaraju u ponedeljak utakmicom protiv Irana, a u grupnoj fazi će igrati još protiv Sjedinjenih Američkih Država i Velsa.

Biće zanimljivo da li će Hari Kejn kada namesti loptu na belu tačku pokušati da pronađe tu savršenu tačku, ili će pak u svom stilu, kako to često radi sačekati da golman ode na jednu stranu, a on rutinski po sredini gola poslati loptu u mrežu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)