"MITAR I DUŠAN PRAVE RAZLIKU!" Zdravko Kuzmanović za "Novosti": Možemo da napravimo čudo, imamo kvalitet

Đ. SAMOILOVIĆ

16. 11. 2022. u 10:05 >> 10:05

MOMCI, uživajte i probajte da obradujete Srbiju dobrim rezultatom! Ne postoji ništa slično Svetskom prvenstvu, to je jedinstven, nezaboravan događaj. Imamo dobar tim i trenera, veliki sam optimista i jedva čekam da Mundijal počne. I nadam se da ćemo mi ovde u našoj zemlji da slavimo po ulicama kao Hrvati pre četiri godine!

МИТАР И ДУШАН ПРАВЕ РАЗЛИКУ! Здравко Кузмановић за Новости: Можемо да направимо чудо, имамо квалитет

FOTO: M. Vukadinović

To su samo neka od predmundijalskih razmišljanja i pozitivnih očekivanja bivšeg reprezentativca Srbije Zdravka Kuzmanovića (35), koji je sa A timom naše zemlje bio deo mundijalske fešte 2010. u Južnoafričkoj Republici. A ovu predstojeću, koja se održava u Kataru, iz pozicije navijača, dočekuje pun optimizma, baš kao i veliki broj pristalica reprezentacije.

- Velika su očekivanja, bez obzira na to što je teška grupa. Mislim da imamo izgledne šanse da prođemo dalje, iako nas čeka odmah utakmica protiv Brazila. To će biti izazov, ali bolje da igramo sa njima odmah na početku. Nikad se ne zna, možda napravimo iznenađenje. Onda slede Kamerun i Švajcarska. Tu možemo do šest bodova i da se kvalifikujemo u sledeći krug. Optimista sam i baš se radujem Svetskom prvenstvu. Verujem da možemo da napravimo neko čudo - iskreno poručuje Kuzmanović za "Novosti".

Nema dilemu ko su, po njemu, najveći aduti Srbije.

- Uvek sam govorio da me fasciniraju Vlahović i Mitrović, očekujem od njih da naprave razliku. Prethodnu godinu su odigrali veoma dobro. Čitao sam nešto da su povređeni, ali nadam se da će moći da igraju. Mnogo su nam bitni, napad nam je najjača strana. Naravno, ne sme da se zaboravi Tadić, koji može da ih dobrim loptama izbaci u prvi plan. Sergej Milinković-Savić je isto strašan, kao i Filip Kostić, koji brzinom može svima da napravi probleme. Imamo kvalitetne igrače u svim linijama, nadamo se da će to biti dobro - dodaje bivši as Fiorentine, Intera i mnogih drugih klubova, koji je 50 puta nastupao za našu selekciju.

Aleksandar Mitrović/FOTO: M. Vukadinović

Nekadašnji vezista se nada da će konačan ishod na koncu Mundijala biti bolji za Srbiju, nego što je bio to bio slučaj 2010. kada je bio deo ekipe u Južnoj Africi. U generaciji su tada bili Dejan Stanković, Nemanja Vidić...

- Nadam se da će biti uspešniji nego mi. Srbija i ceo narod su zaslužili da napravimo dobar rezultat. Vidi se i da se narod raduje, svi jedva čekaju utakmice. Narod voli da gleda Srbiju, što je i najbitnije. Sada je važno da se prva utakmica odradi dobro, da počne euforija, jer je onda sve lakše. Dosta važna je i psiha. Ne daj bože da kreneš loše, pa počneš da razmišljaš da moraš da pobediš Kamerun i Švajcarsku. Ali ajde, spremni smo i na to. Mislim da momci mogu da iznesu taj pritisak. Iskreno, ne sekiram se mnogo oko toga i ne pomišljam da neće biti dobro - samouvereno poručuje Kuzmanović.

Mundijal kao Liga šampiona

KUZMANOVIĆ smatra da je za reprezentaciju Srbije pozitivno što se Mundijal igra usred sezone i što nema pauze.

- Za nas je to odlično. Ne prekida se, nema priprema mesec dana. Ima jedna prijateljska i odmah se igra. Momci su u formi, ritmu, to je najbitnije. Kada je turnir na leto, onda imaš dve-tri nedelje pauzu, pa opet pripreme, igrači postanu nervozni, kraj je sezone. Sada nema toga, kao da igraš Ligu šampiona, nastavljaš da igraš - napominje naš bivši as.

Švajcarci, jači smo od vas

SVAKODNEVNO se Švajcarci raspituju za mišljenje Kuzmanovića povodom utakmice sa Srbijom.

- Ići ću čak u Švajcarsku da komentarišem meč. Odmah sam im rekao da mislim da imamo jaču ekipu i da se nadam da ćemo da prođemo. Smatram da će to biti odlučujuća utakmica, a bio bi red da im vratimo za 2018. Mi nikada nismo provocirali, to je tada sa njihove strane počelo. Sramota je da se mešaju politika i sport, to sam uvek pričao. Igrači treba da se revanširaju, pokažu na terenu da smo jači, da ih izbacimo i završena priča. To bi bilo najveće zadovoljstvo, neka pokazuju šta god hoće, ako idu kući - naglasio je Zdravko, koji je svojevremeno nastupao za mlađe selecije Švajcarske (rođen u Tunu).

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

RUSIJA i Ukrajina su i danas izvori najvažnijih vesti na svetu. Sve vezano za njih se prati iz minuta u minut, uživo, i to ne samo rat u Ukrajini, već i svi prateći događaji. Sport svakako spada u one sfere života koje "pogađa" ovaj sukob i najnovija dešavanja u njemu izazivaju veliku pažnju javnosti. A za sve je "kriva" poslednja informacija iz vrha UEFA.

10. 06. 2024. u 20:01

Komentari (0)