PIKSI MOŽE DA ODAHNE, NACIJI PAO KAMEN SA SRCA: Mitrović je preskočio Siti, ali trener Fulama ima ohrabrujuće vesti

Đ. S.

05. 11. 2022. u 22:33

KAO GROM iz vedra neba odjeknula je informacija da je Aleksandar Mitrović zbog povrede propustio gostovanje Fulama Mančester sitiju. Srpska javnost ostala je u šoku zbog saznanja da je najbolji strelac u istoriji orlova obnovio povredu nepune tri nedelje pre početka Mundijala u Kataru. Ipak, tokom popodneva stigle su ohrabrujuće vesti sa Krejven kotidža.

ПИКСИ МОЖЕ ДА ОДАХНЕ, НАЦИЈИ ПАО КАМЕН СА СРЦА: Митровић је прескочио Сити, али тренер Фулама има охрабрујуће вести

Foto: M.V.

Od očekivanog duela Erlinga Halanda i Aleksandra Mitrovića u dvoboju Mančester sitija i Fulama (2:1) nije bilo ništa. Norvežanin je izostao iz prve postave "građana" i ušao sa klupe, dok Mitrovića nije bilo ni u protokolu "kolibara". Razlog?

Povreda zgloba našeg asa, ali kako kaže trener Fulama Marko Silva - blaže prirode i razloga za strah za navijače londonskog kluba, ali i reprezentacije Srbije, ne bi trebalo da bude. Jednostavno, u pitanju je procena lekarske službe i stručnog štaba Fulama da je Mitru neophodan predah kako bi spreman dočekao naredni okršaj sa Junajtedom naredne nedelje.

- Kao što znate, Mitro je imao problema sa zglobom još dok je igrao za reprezentaciju. Pokušavamo da ga odmorimo što više možemo kako bi uvek bio spreman. I na prošloj utakmici osetio je slične probleme i nije bio spreman da bude sa nama - poručio je Silva.

Takođe, srpski špic ima i četiri žuta kartona, da je dobio javnu opomenu juče protiv Sitija, ne bi bio u konkurenciji za okršaj sa "đavolima", u kojem će se spustiti zavesa na prvi deo sezone u Premijer ligi.

Za Mitrovića je protekli period bio poprilično bajkovit, budući da je postigao devet golova i zauzeo treće mesto na listi najboljih strelaca elitnog ranga ostrvskog fudbala. Mitrović je prve probleme sa povredom zgloba osetio još u meču Lige nacija, koji je Srbija igrala protiv Švedske u Beogradu.

Našao se potom četiri dana kasnije u igri protiv Norveške, postigao gol, ali je po povratku iz tabora "orlova" ponovo osetio bol na istom mestu. Izašao je u 36. minutu okršaja Fulama i Njukasla, da bi zatim propustio duel sa Vest Hemom. Po povratku na teren postizao je golove tri puta uzastopno - protiv Bornmuta, Aston Vile i Lidsa, dok je protiv Evertona iz nekoliko izglednih prilika propustio da se upiše u strelce, nastavi golgeterski niz i stigne do dvocifrenog broja golova u PL.


BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)