KO ĆE BITI POSLEDNJI UČESNIK MUNDIJALA: Finale interkontinentalnih baraža 13. i 14. juna u Dohi

Novosti online

20. 04. 2022. u 14:58

POSLEDNjI učesnik Mundijala u Kataru 2022. godine biće poznat posle baraž susreta između Kostarike i Novog Zelanda, a u sredu je objavljeno da će se taj meč odigrati 14. juna u Dohi.

КО ЋЕ БИТИ ПОСЛЕДЊИ УЧЕСНИК МУНДИЈАЛА: Финале интерконтиненталних баража 13. и 14. јуна у Дохи

Foto: N.I./EPA

Pobednik će zauzeti mesto ugrupi E na završnom turniru zajedno s reprezentacijama Španije, Nemačke i Japana.

Novi Zeland je poslednji put učestvovao 2010. u Južnoafričkoj Republici, što je "ol vajtsima" bio drugi nastup u istoriji nakon premijere 1982. u Španiji.

Kostarika je nastupala 1990. u Italiji kad a ih je vodio naš stručnjak Bora Milutinović, a zatim su u 21. veku propustili samo Mundijal u Južnoafričkoj Republici.

Prethodno će biti odigrane poslednje utakmice evropskih i interkontinentalnih dodatnih kvalifikacija. Škotska i Ukrajina će se 1. juna sastati na Hempden Parku u Glazgovu, a pobednik tog dvoboja će četiri dana kasnije gostovati Velsu u utakmici za poslednjeg evropskog predstavnika u Kataru. Ta reprezentacija igraće u grupi B sa reprezentacijama Engleske, Irana i SAD.

Istog dana, 5. juna, finalnu utakmicu dodatnih kvalifikacija u Azijskoj konfederaciji odigraće reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije. Pobednik tog dvoboja će se 13. juna u Dohi protiv Perua boriti za mesto u grupi D sa selekcijama Francuske, Danske i Tunisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)