BORBA ZA LŠ U PREMIJER LIGI: Tri želje, samo dve vize

Đ. SAMOILOVIĆ

23. 05. 2021. u 07:55

AKTUELNA sezona Premijer lige danas se privodi kraju.

БОРБА ЗА ЛШ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Три жеље, само две визе

FOTO: AP

Siti je odavno šampion, drugi mančesterski klub, Junajted je takođe siguran na drugoj poziciji, poznati su i putnici u Čempionšip (Fulam, VBA, Šefild), pa je preostalo da se još podele vize za Evropu. U avionu koji vodi u Ligu šampiona, ostala su još dva mesta, ali "problem" pred ulazak u poslednje kolo (sve utakmice u 17.00) je što konkurišu tri ekipe - Čelsi, Liverpul i Lester.

U najboljoj poziciji su "plavci" (67 bodova), koji pobedom protiv Aston Vile u gostima "kaparišu" mesto u eliti.

- Ne morate da budete genije da znate šta se dešava u poslednjem kolu. Ja sam jako loš matematičar, ali znam šta će biti ako izgubimo. Ali, vidite, velika je razlika između straha i opasnosti. Da li se plašimo? Naravno da ne, verujemo u sebe i svoje veštine - jasan je trener Čelsija Tomas Tuhel, koji je od dolaska u februaru, preporodio ekipu i uveo je u finale LŠ.

Takva računica važi i za Liverpul (66 bodova), koji bi košmarnu sezonu prošaranu povredama i opraštanjem od titule već tamo negde oko Nove godine, ulepšao pobedom protiv Kristal palasa na "Enfildu" kojom bi izborio ulazak u LŠ.

- Sjajno je to što smo došli do toga da je ova utakmica odlučujuća. Gubili smo i pobeđivali finala, sada želimo pozitivan ishod na kraju ovog - rekao je šef struke "redsa" Jirgen Klop.

Lesteru (66 bodova), koji je prošle nedelje pobedio Čelsi u finalu FA kupa, pa samo nekoliko dana kasnije izgubio od iste ekipe u možda i presudnom meču za elitno takmičenje, preostaje samo da se nada kiksu jednom od ove dve ekipe. Uz to, moraju da savladaju Totenhem, koji se grčevito bori da igra Ligu Evrope, a ne Ligu konferencija.

GOL-RAZLIKA

U SLUČAJU da Liverpul i Lester budu izjednačeni po broju bodova na tabeli, odlučivaće bolja gol-razlike. Tu prednost zasad imaju "redsi", koji su na +24, dok su "lisice" na +20, što znači da u nekom ludom scenariju Lester može do titule i sa pobedom Liverpula, ali mora da da pet golova više od rivala za Ligu šampiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024