OPERACIJA BENZEMA: Tajni pregovori o povratku napadača Reala u reprezentaciju trajali od marta

Đ. S.

19. 05. 2021. u 20:55

SELEKTOR Francuske Didije Dešan nije želeo previše da zalazi u detalje povratka Karima Benzeme u reprezentaciju.

ОПЕРАЦИЈА БЕНЗЕМА: Тајни преговори о повратку нападача Реала у репрезентацију трајали од марта

Foto: EPA-EFE/FRANCK FIFE/POOL

Svoj (ne)očekivani potez, predvodnik prvaka planete, objasnio je frazom da je "nacionalni tim iznad svega", ali je u franuskoj štampi povratak otpisanog ipak glavna tema dana, a cela operacija je prema pisanju "Ekipa" počela još u martu.

- Ne mogu reći o čemu smo pričali, ali najvažnije je da se vratio u ekipu i da smo postigli dogovor koji je najbolji za tim. Neću otkrivati detalje, to će ostati između nas, ali pričali smo o svemu. Imao sam problema i s nekim drugim igračima, ali mislim da je reprezentacija iznad svega, ne pripada meni - rekao je trener osvajača svetske krune.

Dakle, u martu je došlo do prvog kontakta između Dešana i Benzeme, koji je, podsetimo, 2015. sklonjen iz A tima zbog optužbi da je ucenjivao tadašnjeg saigrača Matjea Valbuenu snimkom sa pornografskim sadržajem. Kako je opisanu u tekstu "Ekipa", Didije i Karim su se posle svega toga sastali uživo kada je napadač Reala ipak uspeo da ubedi selektora da se vrati u jato čime je formiran jedan od najjačih napada na predstojećem Evropskom prvenstvu (od 11. juna do 11. jula).

Problemi sa povredama i lošom formom aktuelnih špiceva vratili su golgetera Real Madrida, koji igra jednu od najboljih sezona u karijeri (29 golova, osam asistencija), u vidokrug selektora. Trener "galskih petlova" nije mogao da ostane imun na Benzemina izdanja, za čiji je povratak u reprezentaciju više puta lobirao i Zinedin Zidan, pa se sa "aminom" prvog čoveka francuskog Saveza krenulo u konačnu realizaciju plana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina