BRAZILAC OBLAČI DRES SRBIJE: Piksi u Italiji našao novog reprezentativca

Novosti online

12. 05. 2021. u 08:50

PRONAŠAO je Dragan Stojković novog štopera za reprezentaciju Srbije!

БРАЗИЛАЦ ОБЛАЧИ ДРЕС СРБИЈЕ: Пикси у Италији нашао новог репрезентативца

FOTO: M. Vukadinović

Tokom svog boravka u Veroni, gradu ljubavi koji pamti po majstorijama sa Mundijala, selektor fudbalske reprezentacije Srbije obavio je razgovore sa Lijankom Vojnovićem (24).

Brazilac čiji su preci iz Srbije ima mogućnost da bira nacionalni tim za koji će da igra u budućnosti, a nakon razgovora sa njim selektor je optimista. Reprezentacija Srbije mogla bi da dobije veliko pojačanje.

Fudbaler Torina već je nastupao za reprezentaciju Srbije do 19 godina, ali je dublji trag ostavio u mlađim kategorijama Brazila.

''Spojio sam lepo i korisno, jer sam se u Veroni video sa našim reprezentativcima, svom četvoricom. Pričao sam sa svima, utisci su dobri'', rekao je Piksi za "Kurir".

Na dodatno pitanje - kako četvoricom, kada su u Veroni Darko Lazović, Ivan Ilić i Saša Lukić, Piksi je sve razjasnio, objašnjenjem da je video i jednog njihovog rivala - štopera Torina.

''A, tu je i četvrti, ovaj naš Brazilac Lijanko. I sa njim sam obavio razgovor, deluje obećavajuće. Radimo na tome da se vrati u reprezentaciju'', zaključio je Dragan Stojković.

FOTO: Arhiva novosti

 

Lijankov deda Jovan rođen je u Jugoslaviji, a kao dete je, tokom Drugog svetskog rata, otišao na drugi kraj sveta. Vojnović je igrao za reprezentacije Brazila do 20 i 23 godine, a sa nacionalnim timom je 2019. osvojio i prestižni Tulon turnir. Tada je delovalo da nikada više neće pomisliti na dres Srbije.

Ponikao je u fudbalskim akademijama Botafoga i Sao Paula, a u Evropi je pored Torina kratko bio na pozajmici u Bolonji. Ove sezone ima 22 utakmice u Seriji A i još dve u Kupu Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)