TRENER MANČESTERA ZADOVOLJAN KAVANIJEM: Voleo bih da ostane u klubu još godinu dana

Novosti online

30. 04. 2021. u 09:38

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solšer rekao je da će nastaviti da ubeđuje fudbalera Edinsona Kavanija da ostane u klubu i dodao da je zadovoljan igrom u utakmici protiv Rome u polufinalu Lige Evropa.

ТРЕНЕР МАНЧЕСТЕРА ЗАДОВОЉАН КАВАНИЈЕМ: Волео бих да остане у клубу још годину дана

Foto: EPA-EFE/Clive Brunskill/POOL


"Naravno, želimo da prođemo dalje. Ekipa je dobro reagovala na poluvremenu. Dobro smo igrali u prvom delu, ali smo zaboravili da moramo i da trčimo nazad, a to morate brzo da radite. U drugom poluvremenu smo to bolje radili, stvorili više prilika", rekao je Solšer, preneo je Skaj.

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su sinoć na svom terenu Romu sa 6:2, u prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evropa. Kavani je postigao dva gola, imao je dve asistencije i nad njim je napravljen penal, pa je Solšer zadovoljan igrom urugvajskog napadača.

"Edinson je bio odličan. On igra pravog centarfora, trči, stvara šanse saigračima, postiže golove. Propustio je nekoliko prilika, ali on je tu i zbog toga, ako uđe u tri ili četiri šanse, postići će dva ili tri gola. Apsolutno sam oduševeljen njime. Može se videti razlika, radio je na fizičkoj spremi tokom duge pauze. Nadoknadio je izgubljeno vreme", naveo je Solšer.

"On zna šta ja mislim i da bih voleo da ostane u klubu još godinu dana, razgovarali smo o tome. Razumem da je ova godina bila teška, ali obećao sam mu da su Old Traford i Mančester drugačiji sa navijačima na stadionu. Dajem sve od sebe da ga ubedim, ovakve utakmice pomažu. Nadam se da ćemo se plasirati u finale i da će on sebe moći da vidi kod nas i naredne godine", dodao je on.

Trener Junajteda rekao je da je Kavani dobar golgeter, da dugo igra fudbal, ima smirenost i staloženost.

"Asistencija kod prvog gola, dodavanje kod šestog, Kavani pokazuje iskustvo, a to nam je potrebno u ovom delu sezone. Potrebno nam je da iskusni igrači preuzmu ulogu, a on je to definitivno uradio", naveo je Solšer.

Revanš utakmica na programu je 6. maja od 21 sat u Rimu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)