ZRNCE PESKA U MAŠINERIJI: Veliko razočaranje u Parizu

SJAJNI, neprevaziđeni, fantastični, goropadni, ubitačni PSŽ pao je za jedno poluvreme!

ЗРНЦЕ ПЕСКА У МАШИНЕРИЈИ: Велико разочарање у Паризу

Foto

Poketinovi puleni, koji su prethodno uzeli skalp Mesijevoj Barseloni i šampionu Evrope Bajernu, krenuli su i protiv Mančester sitija, u polufinalu Lige šampiona, jednako silno kao i u prethodnim mečevima. Dovoljno je bilo samo nekoliko poteza De Brujnea i Mareza, da se sumnja, kao zrnca peska, uvuče u nauljenu parisku mašinu, koja se, najednom, potpuno zakočila (1:2).

PSŽ je u drugom poluvremenu bio potpuno neprepoznatljiv, a ovaj fenomen ne umeju da objasne ni u Parizu.

- Neverovatno, ali istinito. Kakav preokret! Bio je to pravi košmar - nije krio razočaranje i čuđenje jučerašnji "Parizjen".

Bilo je to veliko iznenađenje za sve u Parizu, noć za zaborav.

- Zaista smo dobro igrali u prvom poluvremenu, ali nismo postigli gol u drugom. Jedno poluvreme je bilo naše, drugo njihovo. Nismo pokazali potrebnu energiju u drugih 45 minuta. Brzo smo gubili loptu. Neću ništa loše da kažem o mojim igračima. Detalji su odlučili meč - poručio je strateg "svetaca" Maurisio Poketino.

Od domaćih novinara, svi su, uglavnom dobili loše ocene, izuzev Di Marije koji je "jedini izdržao šok", kako piše "Parizjen". Uz rame su mu bili i Markinjos, Verati, Florenci i Kimpembe. Toliko od PSŽ. Nejmara i Mbapea nigde. Prvom je "L'ekip" od mogućih 10 dao četvorku, "Parizjen" tek za pola ocene više, drugome, oba lista - trojku.

"Nestanak" - sve je, u jednoj reči, objasnio "L'Ekip", koji je, uz to, u francuskom jeziku, kroz ovaj naslov provukao i igru reči, kroz ime Pariza.

Foto

 

Tri situacije, za dva gola, jedno isključenje i tehnički nokaut. Tako je to video poznati francuski sportski list.

Ipak, nadaju se "sveci" da još nije sve izgubljeno.

"Cela Francuska sada vibrira u ritmu uspeha PSŽ u Ligi šampiona. Klub iz prestonice je izgubio, ali još može da veruje u svoju šansu", napisao je u uredničkom komentaru "Parizjen".

- Već smo imali velika izdanja na gostovanjima. Trebalo bi verovati u nas. I ostati smiren. Svi smo razočarani. Ali, daleko od toga da je sve gotovo - poručio je preko stranica "L'ekipa" Poketino.

A kako će to izgledati u revanšu, najbolje govore naslovnice dva dnevna lista.

"Pred zidom", napisao je "L'ekip".

"Osuđeni na podvig", dodao je "Parizjen".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere