VELIKI BROJ TRENERA SMENJEN U SUPERLIGI SRBIJE: Žigić 30. pao sa vrteške

M. BLAŽIĆ

27. 04. 2021. u 21:08

TRENERSKA vrteška u Srbiji ne prestaje sa radom. Poslednji koji je sa nje "pao" je trener Proletera Branko Žigić, koji je posle debakla u Kruševcu (0:5), a pred sutrašnji dolazak Partizana u Novi Sad, podneo neopozivu ostavku.

ВЕЛИКИ БРОЈ ТРЕНЕРА СМЕЊЕН У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ: Жигић 30. пао са вртешке

FOTO: M. Vukadinović

Zvuči neverovatno, ali je istinito da je dojučerašnji strateg kluba iz Slane bare 30. stručnjak, koji je tokom ove sezone završio misiju na klupi nekog od 20 Superligaša.

JANjIĆU KRAJ PRE POČETKA

ZANIMLjIVO je da je ove sezone zabeležena smena trenera i pre nego što se lopta zakotrljala u najvišem rangu srpskog fudbala. Aleksandar Janjić, koji je u oktobru 2019. seo na klupu Inđije, 5. jula, tokom pripremnog perioda, morao je da ustupi mesto Bratislavu Živkoviću.

Od tog broja, rekorderi po broju promena tokom ove sezone su Bačka, Radnički iz Niša i Zlatibor, kojima čak trojica stručnjaka nisu bila dovoljno dobra da završe započeti posao u sezoni 2020/2021. Apsolutni negativni rekorder po "dužini trajanja" na klupi nekog superligaša je Dejan Đuričić. On je 26. avgusta prošle godine nasledio Simu Krunića, da bi samo pet dana kasnije prepustio mesto šefa struke Slavoljubu Đorđeviću!

Koliko se u Srbiji ne veruje struci, odnosno koliko treneri predstavljaju "potrošnu robu", svedoči podatak da će sezonu gotovo izvesno završiti samo četiri stratega superligaša koji su u septembru počeli prvenstvene borbe. Reč je o Dejanu Stankoviću (Crvena zvezda), Nenadu Lalatoviću (Vojvodina), Žarku Lazetiću (Metalac) i Igoru Bondžuliću (Javor). Po stažu na superligaškim terenima upravo je šef struke Ivanjičana "najdugovečniji" pošto je na klupu Javora seo u junu 2019.

Treneri koji su iskoristili pravilo da u jednoj sezoni mogu da sede na klupi najviše dva kluba su Goran Milojević (Bačka i Inđija), Radoslav Batak (Radnički i Novi Pazar), Zoran Njeguš (Rad i Zlatibor), Milan Đuričić (Radnički i Napredak) i Vladimir Gaćinović (Spartak i Radnički).

U broju od 30 promena na klupama superligaša nažalost nalazi se i ona najtužnija, kada je zimus Mladen Krstajić postao trener TSC usled iznenadne smrti dotadašnjeg šefa struke Zoltana Saba.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)