PARTIZANOVA ŠESTORICA MLADIH: Više od polovine tima crno-belih protiv Spartaka činila deca iz čuvene škole

M. BLAŽIĆ

26. 04. 2021. u 19:49

PRVENSTVENA trka je rešena, ostalo je samo da matematika ozvaniči novu titulu Crvene zvezde, a u Partizanu se, logično, u finišu sezone, okreću mlađim snagama, koje bi u narednoj mogle da igraju znatno veću ulogu. U periodu od 60. do 70. minuta Partizan je na terenu imao čak šestoricu mladića poniklih u svojoj školi, ne starijih od 21 godinu.

ПАРТИЗАНОВА ШЕСТОРИЦА МЛАДИХ: Више од половине тима црно-белих против Спартака чинила деца из чувене школе

FOTO: M. Vukadinović

Popović, Marković, Jović, Stevanović, Pavlović i Štulić su prvi put ove sezone bili zajedno na terenu, ali je i pored toga jasno da bez obzira na koncepcijske ideje za novu sezonu Aleksandar Stanojević neće moći da računa na svu šestoricu.

Filip Stevanović broji poslednje dane u klubu pred odlazak u Mančester siti, dok je status Svetozara Markovića još u magli, dok se iščekuje eventualni dogovor o otkupu njegovog ugovora od Olimpijakosa. Momak koji će sigurno i od leta biti u kadru crno-belih, Lazar Pavlović, je u nedelju veče postigao ovosezonski prvenac u Superligi protiv Spartaka (2:1), a jednom je tresao mrežu rivala i u Kupu Srbije.

- Srećan sam što sam dobio priliku da budem starter i uopšte igram utakmicu u konkurenciji odličnih igrača. Igrao sam i protiv Mačve, takođe sam imao šansu, ali nisam postigao gol. Sada sam bio u pravo vreme na pravom mestu i, uz malo sreće, lopta je završila gde je trebalo. Istina, imao sam još dve tri propuštene prilike, ali sam siguran da će se radom, baš kao sada, sve isplatiti i doći na svoje mesto. Osećam se super. Naravno, postoji želja da zaslužim sve veću minutažu, ali je na šefu da kroz moj rad i zalaganje proceni kada je trenutak da mi ukaže poverenje - istakao je Pavlović.

"KLINCI" U 2020/2021

Aleksandar Popović     (21)     19    0    0,6

Svetozar Marković     (21)     24    1    1,2
Lazar Pavlović         (19)     18    2    1
Nemanja Jović        (18)     16    4    0,3
Filip Stevanović    (18)     28    4    8
Nikola Štulić        (19)     17    1     0,4

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ O DERBIJU U KOME NEĆE BITI AKTER: Ko ima moj broj molim ga da me ne zove tokom utakmice, igrači će znati šta treba da rade