BARSELONA I DALJE ŽELI SUPERLIGU: Podržavamo nacionalne lige i nastavićemo dijalog s UEFA

Novosti online

22. 04. 2021. u 18:12

TEK dva dana nakon početka kraja Superlige Evrope, dobili smo i reakciju iz Barselone.

БАРСЕЛОНА И ДАЉЕ ЖЕЛИ СУПЕРЛИГУ: Подржавамо националне лиге и наставићемо дијалог с УЕФА

Foto AP

Katalonski gigant nije zvanično istupio, budući da su to učinili svi engleski klubovi i Inter i Milan, a i dalje drži tezu da je ESL nužno takmičenje.

Oglasio se predsednik Đoan Laporta koji je objasnio svoje viđenje situacije koja je napravila pravi "zemljotres" u svetu fudbala

"Apsolutno je nužno da veliki klubovi izraze svoj stav oko raspodele dobitaka. Podržavamo nacionalne lige i nastavićemo dijalog s UEFA. Veliki klubovi doprinose najviše, pa toliko moraju da dobiju zauzvrat", izjavio je Laporta za "TV3".

Potom je nastavio da podržava ovu ideju, iako je devet od 12 klubova odustalo, a gotovo ceo svet je protiv.


"Mi nastupamo trezveno i mudro. Superliga je apsolutno i preko potrebna, ali njeni članovi će na kraju imati poslednju riječ. Veliki klubovi doprinose najviše i shodno tome moraju da učestvuju u raspodeli premija. Superliga mora da bude atraktivno takmičenje, zasnovano na sportskim zaslugama. Otvoreni smo za dijalog s UEFA. Mislim da ćemo se sporazumeti. Potrebno nam je više resursa kako bismo napravili šou, a Superliga bi to bila".

"Neki klubovi su bili izloženi pritiscima, ali predlog da se priključe Superligi i dalje postoji, a samim tim i taj projekt i dalje živi. Investicije u njega su jako važne, a plate ogromne i sve to mora da bude uzeto u obzir, kao i sportske zasluge", zaključio je Laporta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)