FINALE KUPA NEMA KO DA ORGANIZUJE: Manje od dva meseca do završne borbe za trofej niko se nije prijavio za domaćinstvo

Novosti online

10. 04. 2021. u 13:54

SAMO mesec i po dana pre finala Kupa Srbije u fudbalu još uvek je nepoznato ko će organizovati ovaj nekad prestižni događaj.

ФИНАЛЕ КУПА НЕМА КО ДА ОРГАНИЗУЈЕ: Мање од два месеца до завршне борбе за трофеј нико се није пријавио за домаћинство

Foto arhiva VN

Polufinalni parovi su Zvezda - Radnik i Vojvodina - Partizan (prošlogodišnji finalisti), a niko se još nije prijavio za organizaciju.

Finalni meč je zakazan za 25. maj, međutim, dok se u većini zemalja unapred zna, još na početku sezone, gde će se voditi borba za drugi po važnosti trofej, u Srbiji je praksa poslednjih godina da se domaćin odredi kada dođe proleće. I da se izabere jedan od zainteresovanih gradova.

Ali, problem je što ove godine zainteresovanih – nema. Pre godinu dana su Vojvodina i Partizan odmerili snage u Nišu, dok je ove godine sve otvoreno, pošto se za sada niko nije prijavio da bude organizator poslednje utakmice u sezoni.

Pretpostavlja se da je razlog što nema publike na tribinama, pitanje je da li će se gledaoci vratiti na stadione do 25. maja, a kada nema navijača, kada nema nekoliko hiljada „turista“ koji dođu sa strane, onda niko nije zainteresovan da bude domaćin utakmice.

Odluku o tome na kojem će se stadionu igrati finale donosi Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije, a stav na današnji dan je da se prvo vidi ishod polufinalnih mečeva, pa da se onda odredi u kojem će se gradu i na kojem terenu igrati. Između polufinala i finala je mesec dana razmaka, pa u Savezu veruju da je to dovoljno vremena za oduku i organizaciju meča, pogotovo ako publika ne dobije zeleno svetlo da se vrati na tribine.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)