STRAHINJA TANASIJEVIĆ: Nisam mogao da odaberem bolji klub od Čukaričkog

Novosti online

09. 04. 2021. u 13:49

ČUKARIČKI je ove sezone doveo nekoliko pojačanja, a igre i rezultati pokazuju da su u klubu znali šta rade.

СТРАХИЊА ТАНАСИЈЕВИЋ: Нисам могао да одаберем бољи клуб од Чукаричког

FOTO FK Čukarički

Među njima su uglavnom igrači povratnici iz inostranstva, najpre je na Banovo brdo stigao Danilo Pantić, potom Srđan Mijailović, pa Đorđe Jovanović i Stefan Čolović, a poslednji u nizu je Strahinja Tanasijević.

Visoki štoper je u međuvremenu debitovao za Brđane, protiv svog matičnog kluba Rada, a već nekoliko nedelja kasnije u ubedljivoj pobedi protiv Spartaka (5:1), postigao je prvenac u dresu Čukaričkog.

- Ne samo u dresu Čukaričkog, već i u seniorskom fudbalu – ispravio nas je Strahinja Tanasijević, koji se potom još jednom osvrnuo na pomenutu utakmicu:

- Zaista je lep osećaj, ali bih menjao taj pogodak za pobedu bez primljenog gola. Trebalo je da izdržimo u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je srećom posle sve bilo kako treba.

Čukarički je potom slavio i u vanrednom kolu na gostovanju Proleteru u Novom Sadu (1:0), u vrlo zahtevnoj utakmici.

- Izuzetno teška utakmica, vidi se da je Proleter čvrsta ekipa, stoje dobro na terenu, imaju i dosta mladih igrača, željnih dokazivanja. Opet, mi smo pobedu zaslužili, tu nema dileme, a najslađe su one ostvarene u poslednjim trenucima utakmice. Pokazali smo karakter, ali mogli smo još u prvom minutu da damo gol. Ko zna u kom pravcu bi tada otišla utakmica. Verovali smo sve vreme u pobedu, a iskreno u karijeri nisam doživeo da je atmosfera ovakva u nekom klubu. Ne govorim tu samo o igračima, koji su pre svega sjajni drugovi, već i o stručnom štabu i uopšte svim ljudima zaspolenim u Čukaričkom – kazao je Tanasijević.

Belo-crni su se posle nove serije dobrih rezultata probili na treću poziciju, sa bodom više od Vojvodine, osam kola pre kraja šampionata. Svojim igrama i rezultatima kluba Tanasijević je više nego zadovoljan.

- Nadao sam se da ću se brzo ustaliti u startnoj postavi, ali sam bio i svestan da sam došao u klub još uvek nepripremljen za maksimalne napore, s obzirom da sam se vratio iz teške povrede. Ipak, sve je došlo na svoje mesto, osećam da mogu da izguram 90 minuta bez problema i srećan sam zbog toga. Nedostajale su mi utakmice, zato sam se i vratio se u srpski fudbal, a bolji klub od Čukaričkog nisam mogao da izaberem. Ostaje nam da do kraja probamo da zadržimo treće mesto, uvek treba sebi da postavljamo najviše ciljeve.

Kako je igrati u štoperskom tandemu sa Stefanom Šapićem?

- Baš sam sa trenerom Rendulićem komentarisao, malo sam niži od Šapića, što se tiče skoka on je dominantan, na meni je da pomognem i u nekim drugim stvarima. Dopunjavamo se odlično, ali je saradnja sjajna i sa ostatkom tima. Jaki smo i na prekidima, dosta pažnje obraćamo na taj segment igre.

U subotu će na Banovom brdu biti igran jedan od derbija kola, Čukarički će ugostiti ekipu TSC-a (19 časova).

- Spremni smo da u svakoj utakmici damo 100 odsto svojih mogućnosti, da poginemo na terenu, a rezultati će doći, kao što je bio slučaj i do sada. TSC ima dobar i čvrst tim, a odlično poznajem njihovog najboljeg pojedinca Lukića, sa kojim sam igrao u Radu. Sjajan je igrač, probaćemo da ga neutrališemo, kao i uopšte čitav tim rivala. Siguran sam da ako budemo igrali kao što znamo, čvrsto i agresivno, pobeda neće izostati – optmista je Strahinja Tanasijević, koji je ovog proleća za Čukarički odigrao sedam mečeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije