HRVAT NIJE SPAVAO ZBOG PARTIZANA: "Dobio sam gastritis posle utakmice, sanjao sam promašaje" (VIDEO)

Novosti online

06. 04. 2021. u 09:36

NEKADAŠNjI Fudbaler zagrebačkog Dinama i reprezentacije Hrvatske prisetio se u razgovoru za hrvatski T-portal čuvenog dvomeča Partizana i Dinama, tadašnje Kroacije. Bio je to prvi susret klubova nekadašnje jugoslovenske Velike četvorke od raspada zajedničke države.

ХРВАТ НИЈЕ СПАВАО ЗБОГ ПАРТИЗАНА: Добио сам гастритис после утакмице, сањао сам промашаје (ВИДЕО)

EPA

Bilo je to 1997. godine kada je Partizan pobedio u Beogradu 1:0, ali u revanšu ubedljivo izgubio 5:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Utakmica s Partizanom bila je priča za sebe. Prva utakmica velikih suparnika iz bivše države, relativno brzo nakon rata, stadion JNA u Beogradu, zaista nešto specifično. Mislim da takve utakmice više nikad neće biti. Imala je posebne emocije, konotacije, iako nije bilo nijednog incidenta. Ni u Beogradu, ni u Zagrebu. Ta je utakmica bila posebna jer imam utisak da smo mi bili puno više u grču od njih. Nismo smeli da izgubimo - počeo je Marić za T-portal.

Bivši hrvatski reprezentativac kaže da je Dinamo bio mnogo bolji tim od Partizana sa igračima kao što su Prosinečki, Viduka, Šimić, Cvitanović...

- Ne da smo bili favoriti, nego smo bili bolja ekipa. I to se pokazalo u dve utakmice, iako to ne znači ništa. Oni su u prvoj pobedili 1:0, tada sam ja 'fulao' barem tri velike prilike, Mark Viduka isto. I zato smo izgubili. I neka ti u Zagrebu, recimo, svira penal, pa ga daju, onda moraš da juriš tri gola. A to i nije baš jednostavno. Srećom, odigrali smo pravu utakmicu i bilo je fascinantno.

Mariću je posebno pao meč u Beogradu.

- Sećam se da nakon te prve utakmice zbog svih tih promašaja nisam spavao celu noć. Dobio sam i gastritis. Netipična nervoza. Ima utakmica u kojima pobediš, izgubiš, promašiš nešto i proživljavaš. Ali nakon te utakmice toliko sam se živcirao... Nisam mogao dočekati revanš, nisam mogao da spavam sedam dana. Jedva sam čekao da se iskupim i popravim ono što sam zeznuo. Uspeo sam i mislim da svi to pamte. A kada te radi takav adrenalin, ne možešništa. Neopisiva sreća, euforija… Treba to doživeti i onda ne moraš više ništa - zaključio je Marić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna