MILAN DUDIĆ ZA "NOVOSTI": Neka pobede lep fudbal i Zvezda

Z. ĆOROVIĆ

05. 04. 2021. u 20:53

VREME je da u derbiju pobede Zvezda i lep fudbal.

МИЛАН ДУДИЋ ЗА НОВОСТИ: Нека победе леп фудбал и Звезда

FOTO: N. Paraušić

Kao što je normalno, ovakvom ishodu u sredu nada se Milan Dudić (41), bivši kapiten crveno-belih, mada dodaje da ni ovoga puta ništa ne može da se prognozira jer je najveća čar u večitoj nepredvidivosti.

- Iskustvo me je najbolje naučilo da nikada nema favorita. Sećam se odlično kako smo ih ubedljivo pobedili sa 3:0 a Partizan je tada sa trenerom Mateusom igrao Ligu šampiona. Uvek je ranjeni lav najopasniji i zato se često dešavalo da ne pobedi ekipa koja bolje igra u prvenstvu. Crvena zvezda ima kontinuitet u Evropi, redovno osvaja titule, ali na pet poslednjih derbije ni jednom nije pobedila. Bilo bi lepo da se konačno to prekine - priželjkuje Milan Dudić, bivši defanzivac koji je od 2002. do 2006. odigrao 103 utakmice u crveno-belom dresu.

NIKOLIĆ NAJVEĆI BISER

MILAN Dudić je poslednjih godina uspešan fudbalski menadžer.

- U Zvezdi su Ivanić i Katai dvojica igrača koji prave razliku u šampionatu, pa i Evropi. Na tržištu su uvek interesantni mladi igrači, pa bih izdvojio i Veljka Nikolića od koga bi Zvezda morala da zaradi lepe pare. U Partizanu, Marković i Zdjelar imaju kvalitet da igraju u jakim ligama.

Obe ekipe ulaze u okršaj posle serije od 17 vezanih pobeda u prvenstvu.

- To je zato što je naša liga slaba i 90 odsto ekipa ne može ni blizu da priđe Zvezdi i Partizanu. Ne znam ko još u Evropi može da se pohvali sličnim serijama. Voleo bih da neki rani gol "otvori" meč i da gledamo lepršav duel. Međutim, realnije je da rivali budu oprezni, i da utakmica bude tvrda i oprezna, da će se strpljivo čekati greška protivnika. Iako ima devet bodova više, Zvezda je pod pritiskom što nije dugo pobedila, Partizanu je pobeda bitna za prestiž, satisfakciju za dobar rad trenera Stanojevića koji je uneo disciplinu i približio se Crvenoj zvezdi.

Milan Dudić veruje u trenerski kvalitet Dejana Stankovića, saigrača iz reprezentacije.

- Odlično se snašao i podigao je letvicu što nije bilo lako posle svega što je uradio njegov prethodnik Milojević. Doneo je italijanski stil, ali i veći posed, snažnu ofanzivu. Ovo mu je prvi posao i zato je iznenađenje što je brzo napravio pravu hemiju i odličan odnos sa igračima. Kupio je igrače po svom ukusu. Sve je dobro postavio i smeši mu se lepa budućnost kao treneru.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere