SRAMNA PROVOKACIJA KOSOVSKIH SEPARATISTA! "Srbija će da gostuje u Prištini?"

Novosti online

31. 03. 2021. u 19:22

PREDSEDNIK fudbalskog saveza kosovskih Albanaca Agim Ademi provocira skoro svakom svojom izjavom, a sada je stvarno preterao.

СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА КОСОВСКИХ СЕПАРАТИСТА! Србија ће да гостује у Приштини?

FOTO: AP

On je za italijanske medije rekao da bi selekcija saveza na čijem je čelu rado ugostila fudbalsku reprezentaciju Srbije - u Prištini.

- Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvek prisutan na Balkanu. To smo i videli u duelu Srbije i Albanije - rekao je Ademi.

FS takozvanog Kosova je član UEFA i FIFA iako statut ovih organizacija predviđa da samo punopravne članice UN mogu da dobiju članstvo.

Ta selekcija u sredu veče igra protiv reprezentacije Španije, države koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavistnost takozvanog Kosova, zbog čega ima dosta problema u organizaciji ovog meča.

- Uvek se trudim da ne mešam sport sa politikom, ali ne mogu da dozvolim nikome da nas potceni. To me boli, ne samo mene, već celu naciju. (Tzv.) Kosovo je zemlja koju priznaje većina demokratskih zemalja u svetu i kao takvu UEFA i FIFA - rekao je Ademi, prećutavši gore pomenuto pravilo da u članstvo mogu samo zemlje priznate od Ujedinjenih nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)