EVO ZBOG ČEGA JE OSUĐEN: Nepostojeći penal koji je odveo Spartak u Ligu Evrope, a sudiju Obradovića na robiju (VIDEO)

Novosti online

31. 03. 2021. u 16:29

FUDBALSKI sudija Srđan Obradović iz Jagodine osuđen je na 15 meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja na utakmici između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša, odigranoj 13. maja 2018. godine u Subotici.

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ОСУЂЕН:  Непостојећи пенал који је одвео Спартак у Лигу Европе, а судију Обрадовића на робију (ВИДЕО)

FOTO: N. Paraušić

Obradoviću je izrečena i mera zabrane obavljanja sudijske funkcije ili bilo kog drugog posla u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) u narednih deset godina.

Srđan Obradović je naknadno delegiran za susret Spartaka i Radničkog, uz obrazloženje Sudijske komisije FSS da je UEFA zahtevala da prvobitno određeni Milorad Mažić odmara pred finale Lige šampiona.

Taj meč odlučivao je o plasmanu u Ligu Evrope, iako su na kraju oba kluba otišla u kvalifikacije za ovo takmičenje, a Obradović je dosudio dva sporna jedanaesterca za domaćina iz Subotice i "pogurao" ga ka pobedi od 2:0.

On je pokazao na "belu tačku" u 59. minutu posle duela Čečarića (Spartak) i Stankovića (Radnički), što je u gol pretvorio Nikolić, dok je drugi put na penal pokazao u 79. minutu.

Ponovo je pogodio Nikolić, ali nikome nije bilo jasno šta je arbitar iz Jagodine video, jer nije bilo ni igranja rukom ni nepropisnog zaustavljanja igrača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a