KAKO SMO PREVARILI RONALDA U BEOGRADU: UEFA otkrila zbog čega nije radila gol tehnologija na Marakani

Novosti online

30. 03. 2021. u 15:29

NE stišava se bura sa utakmice između Srbije i Portugalije (2:2). Prošlo je skoro tri dana od meča koji je podigao veliku prašinu u javnosti, a sve zbog nepriznatog gola Kristijanu Ronaldu.

КАКО СМО ПРЕВАРИЛИ РОНАЛДА У БЕОГРАДУ: УЕФА открила због чега није радила гол технологија на Маракани

FOTO: M. Vukadinović

A sada je iz UEFA otkriveno i zbog čega na utakmici nije korišćena gol-tehnologija. Ona je daleko prisutnija u fudbalu od VAR tehnologije, koje uopšte nema u kvalifikacijama zbog pandemije, a sudijama signalizira kada lopta pređe gol-crtu.

Koristi se već godinama i u manjim takmičenjima, a zamalo je bila prisutna i u Beogradu.

"Odluka o upotrebi gol-tehnologije u evropskim kvalifikacijama je na domaćinu svake utakmice", saopštili su iz UEFA za Rojters i tako potvrdili da smo imali priliku da instaliramo ovaj sistem, ali smo odbili to da uradimo.

"Ako domaćin planira da koristi gol-lajn tehnologiju, mora da dobije pismeno odobrenje i gostujuće reprezentacije kako bi to moglo da se koristi".

Fudbalski savez Srbije tako nije "urgirao" kod UEFA da se na stadionu "Rajko Mitić" koristi gol-tehnologija, pa smo na taj način, slučajno ili namerno, profitirali najviše moguće iz susreta sa Portugalom - pošto bismo u suprotnom doživeli poraz.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri