NEĆE SE ZALETATI: LJubinko Drulović dobro poznaje selektora Portugalije

M. BLAŽIĆ

26. 03. 2021. u 19:00

ODLIČNI jesu, nepobedivi nisu. Nekadašnji selektor Srbije i internacionalac u Portugaliji Ljubinko Drulović dobro zna odakle vrebaju opasnosti po Srbiju u večerašnjem derbiju protiv Ronalda i društva. U razgovoru za "Novosti", tvrdi da se gosti sigurno neće previše zaletati.

НЕЋЕ СЕ ЗАЛЕТАТИ: Љубинко Друловић добро познаје селектора Португалије

Foto: Nebojsa Parausic

- Poznajući Santoša. koji me je trenirao, očekujem da Portugalci odigraju obazrivo. Igraće na rezultat, čvrsto i odgovorno. Prednost im je što imaju kontinuitet, i tima i selektora - ističe Drulović.

Srbija ulazi u okršaj sa favoritom grupe rasterećena posle pobede nad Republikom Irskom.

- Možemo i moramo da budemo zadovoljni posle prve utakmice u grupi, dobili smo na samopouzdanju. Valjalo bi imati u vidu da je selektor Stojković bukvalno dva dana pre utakmice prvi put video neke igrače, a stvaranje ekipe je ozbiljan proces.

Nema Drulović dilemu da će Stojković napraviti dobar posao sa "orlovima".

- Piksi je uradio mnogo toga u fudbalu, praktično sve, a uz to i jako dobro poznaje naš mentalitet. Siguran sam da je dobro razmislio pre nego što se prihvatio posla. Naravno, potrebna mu je i doza sreće.

Recept za duel za Portugalcima nije jednostavno naći.

- Moramo da budemo perfektni i svesni da oni teško mogu da odigraju tako slabo kao u prvom kolu protiv Azerbejdžana. Vidim da je i Santoš odmorio nekoliko igrača za utakmicu u Beogradu i nema sumnje da ćemo videti njihovo potpuno drugačije izdanje.

Ronaldo je samo jedna od opasnosti...

- Kristijano jeste prva zvezda, ali pobeđivali su oni i bez njega. Moraćemo timski da igramo na njemu, blizu, u bloku. Imaju odlične šutere sa distance i to je opasnost - zaključio je Drulović.

MITROVIĆ VOĐA I POBEDNIK

ODLIČNA partija Aleksandra Mitrovića protiv Republike Irske nije iznenadila Drulovića.

- Mnogo volim Mitrovića, on je pobednik. Siguran sam da može da bude vođa ove generacije, jer konstantno radi na sebi. Najmanje je on zaslužio da mu se desi ono što mu se desilo protiv Škotske, pošto njegov odnos prema reprezentaciji nema nijednu mrlju. Daće još mnogo Srbiji - jasan je Drulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna