BARD SE OGLASIO: Milan Živadinović u svom stilu o Piksiju i šansama orlova

Novosti online

23. 03. 2021. u 11:52

BIVŠI selektor SRJ i trener Crvene zveze i nekoliko prvoligaških klubova Milan Živadinović govorio je u Jutarnjem programu TV Prva o postavljanju Dragana Stojkovića Piksija za selektora Srbije.

БАРД СЕ ОГЛАСИО:  Милан Живадиновић у свом стилу о Пиксију и шансама орлова

Foto arhiva VN

Popularni bard smatra da je sadašnjost drugačija od perioda kada je Piksi bio igrač.

- Nije ovo isto vreme za Piksija, kad je on igrao fudbal i kada je danas selektor. Danas ga mrze više nego bilo kog - rekao je Živadinović u emisiji "Jutro" na TV Prva.

Na pitanje ko to mrzi Piksija i zašto, Bard je imao spreman odgovor:

- Mrze ga svi koji su rasli s njim, a nisu dostigli njegov nivo. Ja znam Miljan kada je izabran. izgurao je i postao veliki svetski trener. Ovi ljudi koji odlučuju treba da nađu nove snage. Ne treba nekog da vade iz "naftalina". On kad dva puta bude izgubio, pričaće se o ostavci. Trener i selektor se postavljaju i smenjuju zbog dobrih i loših rezultata. On mora i na terenu i van njega da napravi čvrstu disciplinu.

Fudbalska javnost i navijači u Srbiji nadaj use da će Piksi vratiti kult reprezentacije i atmosferu kakva je bila u vreme Radomira Antića, ali Živa je skeptičan.

- Nisu to iste ličnosti. Lako je praviti karijeru u startu kad si imao veliku karijeru kao igrač. Nisam imao veliku karijeru igračku, ali sam sa reprezentacijom kao trener došao do 6. mesta na svetu. Nigde se toliko ne kritikuje kao u fudbalu.

Deluje da Živa sumnja u Piksija...

- Ne sumnjam ni u koga. Ja sam dobronameran i želim svima dobro i znam kako je biti selektor. Nema tu spavanja. Nema posle prvog nerešenog rezultata, kad te svi menjaju, da ostaneš normalan. Mnogo je teško. Portugal kod kuće bez publike. Onda poslednja utakmica u Azerbejdžanu, sa publikom, hladno, svi su protiv nas... - zaključio je pomalo zloslutno Živadinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (6)

ODRŽIVI TURIZAM: Put ka harmoniji između čoveka i prirode