SREĆOM, IMA DOBRE ZALIHE: Brazilski fudbaler gubi po pet kilograma po utakmici

Novosti online

18. 03. 2021. u 12:39

BIVŠI fudbaler Porta, Zenita i Šangaja, brazilski reprezentativac Hulk, vratio se u domovinu posle avanture na Dalekom istoku i trenutno nastupa za klub Atletiko Mineiro.

СРЕЋОМ, ИМА ДОБРЕ ЗАЛИХЕ: Бразилски фудбалер губи по пет килограма по утакмици

foto: EPA

Tu se javio neobičan problem, pošto je ustanovljeno da Hulk gubi veliku masu tokom utakmice, tačnije i do pet kilograma. Klupski fizioterapeut kaže da to uopšte nije neobično.

- Hulk se puno znoji, to nije ništa loše. Zapravo, sportista koji se puno znoji, koristi se najučinkovitijim mehanizmom za hlađenje tela, to se događa znojenjem. Ovaj znoj, kada isparava, uzrokuje da sportista lakše i brže gubi telesnu temperaturu. Dakle, gubljenje više kilograma dehidracijom kroz znojenje nije toliki problem. Potrebno je samo obratiti pažnju na hidrataciju ovog igrača, rekao je doktor.

Visoki češki napadač Jan Koler je imao sličan problem, čak je na utakmici gubio i više kilograma nego Hulk.

- Naši ljudi stoje kraj terena s bočicama vode i kada Hulk stane, odmah dobije bočicu vode. On puno dehidrira za vreme utakmica i treninga pa zato mora prvi doći po izotoničnu vodu, poručio je doktor Atletiko Mineira.

Hulk je pre dolaska u Atletiko proveo četiri godine u Šangaju, a iz Kine je otišao posle skandala koji je izazvao oženivši sestričinu bivše žene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna