PARTIZANOV DŽELAT MENJA MAMIĆA: Dinamo dobio novog trenera i sportskog direktora, navijači crno-belih ne pamte ga po dobrom

Novosti online

16. 03. 2021. u 08:36

NOVI trener i sportski direktor zagrebačkog Dinama biće Damir Krznar, koji će na tim funkcijama zameniti Zorana Mamića.

ПАРТИЗАНОВ ЏЕЛАТ МЕЊА МАМИЋА: Динамо добио новог тренера и спортског директора, навијачи црно-белих не памте га по добром

Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Zoran Mamić podneo je ostavku na mesto trenera fudbalskog kluba Dinamo, nakon što mu je hrvatski Vrhovni sud potvrdio presudu i izrekao kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora.

Uprava Dinama je prihvatila Mamićev ostavku, a pozicije glavnog trenera i sportskog direktora preuzeće njegov dosadašnji pomoćnik Damir Krznar.

Krznar je nekadašnji defanzivac Zagrepčana iz perioda kada je klub bio državni projekat pod imenom Kroacija i pokroviteljstvom Franje Tuđmana i Zlatka Canjuge.

Navijači Partizana pamte ga kao člana ekipe koja je 1997. u dvomeču prve runde kvalifikacija za LŠ eliminisala crno-bele. U Beogradu je bilo 1:0 za naš tim, dok je na Maksimiru Kroacija pobedila s ubedljivih 5:0.

Prema zakonu o sportu, Mamić je morao da napusti dužnost u roku od osam dana.

- Iako se ne osećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna, ja je prihvatam i podnosim ostavku na mesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo - rekao je Mamić, prenose hrvatski mediji.

Hrvatski Vrhovni sud potvrdio je juče presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbegli predsednik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora zbog nelegalnog prisvajanja novca iz tog fudbaskog kluba, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 meseci na četiri godine i osam meseci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)