KLOP JASAN: Neću pustiti igrače u reprezentaciju, ako posle toga budu morali u karantin

Novosti online

03. 03. 2021. u 22:25

LIVERPUL je ove sezone imao dosta problema sa povredama, a trener "crvenih" Jirgen Klop je rekao da neće dozvoliti igračima da putuju na utakmice reprezentacija, ukoliko bi po povratku u klub morali da budu u karantinu.

КЛОП ЈАСАН: Нећу пустити играче у репрезентацију, ако после тога буду морали у карантин

Jirgen Klop foto: EPA

Prema trenutnom protokolu za suzbijanje virusa korona, dolasci iz zemalja koje Velika Britanija smatra visokorizičnim podležu desetodnevnom hotelskom karantinu.

Na listi rizičnih zemalja nalaze se Portugalija i sve zemlje Južne Amerike, a Liveprul bi u Brazil morao da pusti - Alisona, Roberta Firmina i Fabinja, dok bi za Portugaliju igrao Diogo Žota.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) produžila je prošlog meseca odluku kojom se klubovima dopušta mogućnost zabrane puštanja igrača da igraju za reprezentacije, u situacijama kao što je obavezan karantin po povratku u zemlju.

- Mislim da se svi klubovi slažu da sa ovim problemima ne možemo da pustimo igrače i onda rešiti situaciju kada se vrate smeštanjem igrača u desetodnevni hotelski karantin. To jednostavno nije moguće. Razumem potrebe različitih saveza, ali ovo je vreme kada ne možemo sve usrećiti. Moramo priznati da igrače plaćaju klubovi, pa to znači da moramo biti prioritet – rekao je Klop.

Ipak, nemački stručnjak je istakao da će klub sa "Enfilda" sačekati do poslednjeg trenutka sa donošenjem konačne odluke.

- Mi se samo bavimo onim što su drugi ljudi odlučili, pa smo se nekako navikli, ali mislim da se svi slažu da ne možemo pustiti igrače da igraju za svoju zemlju i da se vrate i odu u karantin. Tako ne može - zaključio je Klop.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri