KLUPA SRBIJE ZA ROĐENDAN: Dragan Stojković zvanično postavljen za selektora Srbije!

N. Iljukić

03. 03. 2021. u 22:43 >> 22:43

"NISAM mogao da poželim lepši poklon. Moramo da ginemo za dres naše zemlje, da igramo na gol više"

КЛУПА СРБИЈЕ ЗА РОЂЕНДАН: Драган Стојковић званично постављен за селектора Србије!

FOTO: FSS

Piksi konačno i zvanično! Na svoj 56. rođendan, posle tačno 77 dana koliko je klupa bila prazna, danas u podne, Dragan Stojković Piksi se pojavio na Terazijama 35 i potpisao trogodišnji ugovor, i u novoj odori se predstavio javnosti kao selektor fudbalske reprezentacije. 

Na ovom mestu biće najmanje do 2024, odnosno do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

U više nego čudnim, može se reći i neprijatnim okolnostima, Stojković je postao naslednik Ljubiše Tumbakovića. U danima kada se protiv aktuelnog predsednika FSS Slaviše Kokeze vodi istraga u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Piksi je u kabinetu tog čoveka na prvom spratu Terazija 35, ali bez Kokezinog prisustva, dobio tradicionalni suvenir, trenerku FSS sa svojim incijalima iz ruku zamenika Marka Pantelića.

ĐURĐEVIĆ VEĆ NA SPISKU

NOVI selektor će u petak, takođe onlajn, da saopšti spisak kandidata za start kvalifikacija za SP u Kataru, za mečeve protiv Republike Irske (24. marta), Portugalije (27. marta) i Azerbejdžana (30. marta). Španski drugoligaš Sporting Hihon je juče otkrio da se na ovom spisku već nalazi njegov napadač Uroš Đurđević, prvi strelac lige sa 17 golova.

- Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendanski poklon. Svestan sam odgovornosti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet saradnika i ogroman potencijal reprezentacije. Osećam veliku podršku sa svih strana, koja će biti neophodna kako bismo ostvarili ciljeve. Vrlo brzo počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziramo protivnike, od kojih su prva dva izuzetno teška i realno, naši glavni rivali. Moramo da budemo jedinstveni, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Rezultat je prioritet i hoću da mi dominiramo, da

PIKSI 12.


Havijer Klemente 2006-2007.
Miroslav Đukić 2007-2008.
Radomir Antić 2008-2010.
Vladimir Petrović 2010-2011.
v. d. Radovan Ćurčić 2010. i 2012.
Siniša Mihajlović 2012-2013.
v. d. Ljubinko Drulović 2014.
Dik Advokat 2014.
Radovan Ćurčić 2014-2016.
Slavoljub Muslin 2016-2017.
Mladen Krstajić 2017-2019.
Ljubiša Tumbaković 2019-2020.
Dragan Stojković 2021-
l Selektori Srbije

želimo gol više i kontrolišemo svaku utakmicu - poručio je Stojković za sajt FSS, iako je sve trebalo da bude mnogo drugačije, na odavno planiranoj, ali nikada održanoj promociji pred novinarima u beogradskom hotelu "Hilton".

Piksi, dakle, obećava krv, znoj i suze. Navijači reprezentacije, bar ono malo njih koji su preostali, očekuju da se pred Mundijal u Kataru konačno liju suze radosnice...

- Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodni jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim FS Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima - dodao je Stojković.

FOTO: FSS

Dok se ovo zaista i ne obistini, valja vratiti veru naroda u posrnule "orlove". Oni od 2018. i povratka pognutih glava sa Mundijala u Rusiji, običnom narodu kod nas služe uglavnom za smišljanje crnohumornih viceva. Još ako se na sve doda aktuelni trenutak u kojem je u centru pažnje predsednik FS Srbije, ispada da je Stojković izabrao najgori mogući trenutak da sedne na užarenu klupu. Valjda su mu svi juče za srećan rođendan, osim dobrog zdravlja, poželeli da njegova i naša reprezentacija konačno počne da ređa pobede.

U STRUČNOM ŠTABU ILIĆ, ĐOROVIĆ...

STOJKOVIĆ je otkrio i sastav stručnog štaba. Prvi pomoćnici su mu proslavljeni as Partizana Saša Ilić, nekadašnji selektor mladih Goran Đorović, i Bratislav Živković. Trener golmana je Goran Čumić, a kondicioni Japanac Kacuhito Kinoši. Analitičar je Nebojša Stamenković, a novi tim-menadžer je Nemanja Filipović, inače sin nekadašnje Zvezdine legende, doskorašnjeg skauta FSS, aktuelnog selektora Libije Zorana Filipovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

LEVERKUZEN NASTAVIO DA PIŠE ISTORIJU: Farmaceuti oborili neverovatan rekord