PROGANJAĆE ME DO KRAJA ŽIVOTA: Gobeljić o promašaju protiv Milana

Novosti online

03. 03. 2021. u 13:07

ПРОГАЊАЋЕ МЕ ДО КРАЈА ЖИВОТА: Гобељић о промашају против Милана

foto: M. Vukadinović

MALO su se slegli utisci dvoboja Crvene zvezde i milana u Evropa ligi, ali Marko Gobeljić, koga su mnogi možda i nepravedno proglasili krivcem za eliminaciju srpskog šampiona još se nije sasvim oporavio od dvoboja u kome je skrivio penal, promašio zicer, na kraju i zaradio crveni karton.

On smatra da će ga ova utakmica proganjati do kraja života.

- Mislim da se situacija iz Milana nikada neće potpuno slegnuti. Ostaje jedan veliki žal zbog promašaja i crvenog kartona, bol i neprijatnost u stomaku, koji će se vraćati uvek pri pomisli na taj meč. Da je moglo bolje, moglo je, nekada, prosto, neke stvari se nameste, ali ono što mi ostaje jeste da naučim mnogo iz svega što se dogodilo. Još jedna bolna lekcija - rekao je bek crveno-belih u ispovesti za internet izdanje Srpskog Telegrafa, da bi potom dodao o promašaju:

- Proganjaće me celog života, ali ja sam optimista i verujem da će tu biti još mnogo dobrih duela i golova u Ligi Evrope i Ligi šampiona, kojih ćemo se navijači i ja radije sećati.

Nažalost, usled očajne partije koju je pružio, mnogi navijači su ga dočekali na nož, kako bi se reklo, te su odmah nakon utakmice počeli da ga isteravaju iz kluba, da mu prete sa smrću... Međutim, Gobeljić takve ljude i smatra navijačima.

- Nažalost, i to se dešava u fudbalu, ti ljudi se ne mogu nazivati navijačima, pravi su oni koji daju podršku i kada nam ide dobro i kada je loše - istakao je Gobeljić, a onda se osvrnuo i na ovacije koje je dobio u Beogradu nakon utakmice.

- Nisam se bojao reakcije navijača, znao sam da su delije uvek uz nas i da od njih uvek doživljamo najlepše ispraćaje, kao i dočeke, i kada se pobeđuje i kada se gubi - rekao je Gobeljić i osvrnuo se na skandiranje Delija na dočeku iz Milana.

- Uvek kažem da moramo razdvajati prave navijače. One koji su spremni da zbog Zvezde prelaze svakog vikenda i po 200 kilometara i navijače sa društvenih mreža koji su tu samo da vređaju i prete. Na sreću, mnogo je više naših pravih delija! Ovim putem želim još jednom da zahvalim delijama na ogromnoj podršci i ljubavi, koje pružaju!

Za kraj, fudbaler se osvrnuo i na vezu sa Katarinom Grujić. LJubav cveta, a on kaže da je upravo ona trenutno njegova najveća podrška u životu.

- Naravno, kada je teško, najbitnija je podrška cele porodice, pravih prijatelja, kao i devojke, koja je uvek uz mene. Katarina je moja najveća podrška od prvog dana.

(Srpski Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Kute

03.03.2021. 13:19

Kakvo dodvoravanje "delijama" tj. šačici problematičnih likova. Pa on sve nas iskrene navijače pljunu, kako bi se dodvorio onima koji ne prezaju da ih maltretiraju čak i na samom stadionu - na travi! Užas jedan.

Vuk

03.03.2021. 14:02

Dečko, ti moraš da shvatiš da ti nisi dorastao klubu kao što je Zvezda. Igra se fudbal i u Proleteru i Napretku. To što ti želiš da igraš u Crvenoj zvezdi, da li je voliš, da li si dobar dečko, to je jedno, ali brate nisi taj kalibar. Nismo manje navijači ako te kritikujemo od bilo kog drugog. Ti zajebeš kao i obično. Nemoj da se kriješ iza loše partije i delija.