ITALIJANI RAZAPELI MILAN: "Rosoneri" miljenici bele tačke, Zvezda otkrila sve mane Piolijevog tima

Novosti online

26. 02. 2021. u 08:15

ITALIJANSKI mediji su, naravno, sa velikom pažnjom ispratili revanš utakmicu 1/16 finala Lige Evrope Milana i Zvezde posle kojeg su "rosoneri" uz mnogo muke prošli dalje, iako u dvomeču nisu uspeli da pobede srpskog šampiona.

ИТАЛИЈАНИ РАЗАПЕЛИ МИЛАН: Росонери миљеници беле тачке, Звезда открила све мане Пиолијевог тима

FOTO: AP

Ukupno 3:3 na kraju burne utakmice u kojoj su "rosoneri" drhtali kao prut za prolaz bukvalno do poslednjih momenata meča. I onda im je malo španski sudija Hil skratio muke ne dozvolivši Beograđanima da izvedu poslednji korner.

Evo i šta kažu italijanski portali najvećih medija u zemlji nakon prolaska Milana u osminu finala.

"Milan je u sledećoj rundi, ali koliko teško! Sa Zvezdom nerešeno i na San Siru", glasi naslov najtiražnijeg sportskog dnevnika na "čizmi", milanskog "La Gazzetta dello Sport"-a.

Autor izveštaja utakmice konstatuje da je prolaz Piolijevog tima bukvalno jedina stvar koja će se pamtiti.

- Jedina dobra vest večeras je prolaz u osminu finala Lige Evrope, što, očito, nije mala stvar, ali i dalje je jedini pozitivan momenat u večeri u kojoj je Milan malo pokazao protiv Zvezde. Neka bude odmah jasno: sa sličnom partijom, evropski put Milana biće završen već na sledećem koraku - piše u uvodu izveštaja meča u Milanu.

Rimski "Corriere dello Sport", u gotovo preslikanom opisu meča, u naslovu konstatuje koliko je Milan bio blizu eliminacije od Crvene zvezde.

FOTO: AP

 

"Milan je u osmini finala Lige Evrope, ali koliko je straha bilo od Stankovića", naslov je izveštaja u pomenutom mediju.

- Na San Siru je bilo 1:1 sa Zvezdom, posle egala 2:2 u prvom meču. "Rosoneri" idu dalje zahvaljujući golu više u gostima. Ben je odgovorio na gol Kesija, ali je na kraju bivši igrač Intera izgubio bitku protiv Piolija - kaže se u uvodu izveštaja sa utakmice.

Torinski "Tuttosport" je u izveštaju pod naslovom "Milan se namučio, ali je u osmini finala", izneo i jedan zanimljiv podatak, a to je da je Milan poritv Zvezde izveo već 18. penal ove sezone!

- Milan je izveo najmanje tri penala više od svih ekipa iz pet najačih liga ove sezone, računajući sva takmičenja. Kesi je tako uspeo da postigne svoj osmi gol ove sezone, a sedmi sa bele tačke - podseća autor izveštaja.

Glavni utisak torinskog glasila je identičan kao i u ostalim medijima - pamti se samo prolaz dalje.

- Milan ide u narednu rundu Lige Evrope. Protiv Stankovićeve Zvezde, sa igračem više od 70. minuta, na "San Siru" je bilo 1:1 (Ben je poništio gol Kesija sa penala), ali Milan ide dalje zahvaljujući egalu 2:2 iz prvog meča. Posle poraza u derbiju od Intera, prolaz u Ligi Evrope je ono što je bilo potrebno Milanu, ali će na pobedu još morati da sačekaju: već četiri meča su bez trijumfa, ali je jedno po jedno, Milanu je sad najbitniji bio prolaz dalje.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni