PIKSI O SELEKTORSKOJ FOTELJI: Nemojte da sumnjate...

Novosti online

21. 02. 2021. u 10:53

DRAGAN Stojković Piksi kaže da je ponosan što će uskoro postati novi selektor Srbije.

ПИКСИ О СЕЛЕКТОРСКОЈ ФОТЕЉИ: Немојте да сумњате...

FOTO: Arhiva novosti

On se posle dugo vremena pojavio u medijima, ovoga puta u Jutarnjem programu TV Prva.

"Pre svega da pojasnim. Ja zvanično još nisam selektor. Ali ću biti za koji dan. Sledeće nedelje će se ozvaničiti. Nemojte da sumnjate, ja sam dao reč. Osećam se lepo, osećam veliku odgovornost. To nije za mene neki problem. Sve što sam radio, radio sam odgovorno. Vođenje reprezenteacije je veliki izazov. Ovo je čast i privilegija, da možete da branite grb svoje zemlje, zastavu, himnu. To je taj patriotski duh koji imate i koji se ponovo rađa. To su neke stvari koje su uticale da prihvatim ovaj posao. Želim da sa našom ekipom napravim nešto što će Srbiju učiniti ponosnom", rekao je Stojković u Jutarnjem programu TV Prva.

"Nikada nisam niti ću dovesti FSS u takvu poziciju da razmišlja o novcu. Novac nije motiv. Raditi za svoju zemlju je ponos. Ovo je najlepša stvar."

Šta se čekalo?

"Moramo da naučimo da budemo strpljivi. Ja sam jako strpljiv, znao sam da će doći do ovakvog epiloga. Naravno da moj ugovor sa bivšim klubom je bio jedan od stvari o kojima je moralo da se razmišlja. Od prvog dana sam bio iskren, rekao sam da je ovo nemoguća misija. To ne znači da nije moglo da se završi ovako. Taj finansijski ugovor koji imam sa njima je morao da se pažljivo razmotri. Sve će na krajuj ispasti dobro."

"Nisam ja juče počeo da razmišljam o reprezentaciji. Vrlo brzo nam dolaze kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Nema puno vremena da se prave neke strategije koje će oduševiti ceo svet. Ali, mora da se oformi jedna zdrava grupa igrača, koji će morati da shvate jednu stvar – koji su prioriteti njihovog dolaska, odnosno poziva u reprezentaciju. Jedva čekam taj prvi sastanak. Da im kažem zašto su došli. Grb, zastava i himna su nešto najsvetije."

Šta je problem?

"Moram da nađem taj problem, da ga rešim."


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)