ITALIJANSKI MEDIJI OTKRILI SASTAV MILANA: Pioli bez šest startera, igra na hrvatsku kartu, Ibra sa klupe samo ako zatreba

Novosti online

18. 02. 2021. u 12:29

BLIŽI se početak meča na stadionu “Rajko Mitić”. Zvezdin tim je manje više izvestan, ali još uvek se ne zna sa kojim igračima će izaći Stefano Pioli.

ИТАЛИЈАНСКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ САСТАВ МИЛАНА: Пиоли без шест стартера, игра на хрватску карту, Ибра са клупе само ако затреба

FOTO: D. Milovanović

Rosoneri vešto kriju karte, ali Svi italijanski dnevnici se slažu da će izvesti formaciju 4-2-3-1 sa čak šestoricom fudbalera koji ne pripadaju grupi tzv. startera: Donaruma – Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez – Benaser, Meite – Kastiljeho, Krunić, Rebić – Mandžukić.

Po tim najavama se daje zaključiti da će kormilar Milana poštedeti, barem na startu meča, Ibrahimovića, Čalhanoglua, Salemakersa, Kesija, Kalabriju i Kjera.

Pojedini italijsnki mediji igraju i na kartu odnosa na Balkanu.„Hrvati u Beogradu, Pioli mora da izađe što pre iz magle“, naslov je koji je jutros dočekao čitaoce Gazete delo Sport kao najava za večerašnji duel Milana i Crvene zvezde u Beogradu.

Za razliku od milanskog dnevnika koji implicitno potencira na rivalstvo između Hrvata i Srba i posebnu motivisanost Rebića i Mandžukića u sudaru sa srpskim prvakom, Tutosport i Korijere delo Sport igraju na kartu krize u redovima Milana, budući da su prošlog vikenda izgubili od novog prvoligaša Specije i prvo mesto na tabeli Serije A, na kojem su bili sami punih 18 kola. „Pioli lansira evropski Milan“, naslov je Korijerea dok Tutosport recituje: „Milan na antikriznom ispitu“, prenosi Mocartsport.

Na unutarašnjim stranama, Gazeta predstavlja meč sa naslovom: „Milanić isterivač duhova. Mandžukić i Rebić od prvog minuta“. List insistira u tekstu na tri stvari: ponos i motivisanost Hrvata protiv Zvezde u hramu srpskog fudbala, podsećanje na čuvenu maglu iz 1988.godine i potrebu Milana, da kao pre 32 godine i par meseci, izađe iz nje kao novi tim, svestan svoje vrednosti i mogućnosti.

Foto: EPA

 

Gazeta predviđa da ćemo na Marakani videti Ibrahimovića u drugom poluvremenu kao i par startera jer Pioli, naravno, želi da ih odmori za derbi sa Interom, ali i da ih drži u tonusu za derbi. Insistira se na Piolijevoj izjavi da želi da njegov Milan bude i iznenađenje u Evropi i da pretenduje od svojih igrača da vidi duh iz kvalifikacija za Ligu Evrope kada su u meču za infarkt protiv Rio Avea obezbedili prolaz u grupnu fazu LE.

Tutosport eksplicitno govori o preko potrebnoj pobedi Milana nad Zvezdom jer su Piolijevi izabranici izgubili već četiri meča u 2021. godini. „Pioli, evo Evrope za snažnu poruku u trci za skudeto“, naslov je najave večerašnje utakmice sa jasnom indikacijom da je sve u funkciji trke za skudeto.

Tutosport je takođe posvetio jedan članak utakmici iz 1988. godine uz naslove „Magla, strah i radost“ podvlačeći da je taj meč označio početak berićetne tridesetogodišnje Berluskonijeve ere u Milanu.

Nema govora da se u italijanskim medijima meč protiv Zvezde i te kako prati, a kakvog li će biti raspoloženja sutra pokazaće večerašnjih 90 minuta na Marakani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)