PIOLI: Svaka utakmica nam je važna, znamo da je duel sa Zvezdom izazov koji će trajati 180 minuta

Novosti online

17. 02. 2021. u 11:57

FUDBALERI Milana gostuju Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a očekivanja od ovog meča izneo je trener "rosonera" Stefano Pioli.

ПИОЛИ: Свака утакмица нам је важна, знамо да је дуел са Звездом изазов који ће трајати 180 минута

Stefano Pioli foto AP

Italijanski stručnjak se neće čuvati za nedljni derbi sa Interom, ističe da su sve utakmice važne.

- Ulazimo u period sezone u kome ćemo igrati mnogo utakmica. Sve su važne, počevši od sutrašnje. Biće ovo odlučujuće utakmice i u prvenstvu i u Ligi Evrope - rekao je Pioli na konferenciji za medije uoči susreta u glavnom gradu Srbije.

Deluje da ova utakmica ne dolazi u idealnom trenutku za klub iz "grada mode". Milan je u prethdnom kolu Serija A poražen od Specije, a u narednom ih očekuje veliki derbi sa Interom koji je mnogo važan u trci za Skudeto.

- Moramo da gledamo unapred, kao što smo uvek i radili. U sportu nije važno ono što si uradio, nego ono što ćeš da uradiš. Želimo dobar početak sutra, mada znamo da je ovo izazov koji će trajati 180 minuta i da igramo protiv tima koji dominira u svojoj ligi.

Sigurno je da će meč sa "nerazurima" biti u podsvesti igračima Milana.

- Želimo da sve naše snage budu usmerene na Ligu Evrope. Moramo da ostanemo skromni. Hajde da mislimo o sutrašnjem meču, biće vremena za pripremu meča sa Interom.

Pioli najavio da Ibrahimović dolazi u Beograd/EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Poslednjih dana se govorilo da će Pioli malo promešati tim za utakmicu u Beogradu. Prema tim najavama Zlatan Ibrahimović je trabalo da odmori, ali će se naći u konkurenciji za meč. Takođe, pričalo se da će Mario Mandžukić prvi put startovati od kada je stigao u klub.

- Mario je veliki profesionalac i dobro se uklopio. Naporno radi, na raspolaganju je, spreman je da igra. U svakom slučaju i Ibra putuje u Beograd. Svi idemo u Beograd.

Ovaj 55-godišnjak iz Parme ceni Balkance, a ističe da sve zna o njihovom mentalitetu.

- Volim igrače sa Balkana jer su vredni radnici. Jaki su, imaju jake ličnosti. Poštuju te, alit i i u lice kažu šta misle. Volim ljude koji to rade - zaključio je Pioli.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba