NAVIJAČI AJAKSA U NEVERICI: Skandal u Amsterdamu, golman "kopljanika" suspendovan na godinu dana

Novosti online

05. 02. 2021. u 12:11

NAVIJAČI Ajaksa razočarani nakon što su saznali da narednih godinu dana među stativama neće gledati Andrea Onanu.

НАВИЈАЧИ АЈАКСА У НЕВЕРИЦИ: Скандал у Амстердаму, голман копљаника суспендован на годину дана

Foto: EPA-EFE/Michael Regan/POOL

Naime, UEFA je odlučila da čuvara mreže tima iz Amsterdama izbaci iz fudbala na 12 meseci.

Razlog što je Disciplinska komisija evropske kuća fudbala suspendovala 24-godišnjeg Kamerunca je taj što je utvrdila da je kršio pravila o dopingu.

U njegovom telu, prilikom rutinskog pregleda uzorka urina, utvrđeno je prisustvo zabranjene suspstance furosemida, što sa sobom povlači automatasku zabranu igranja.

Naravno, Ajaks je učinio sve da obrani Onanu. Oni su naveli da se on 30. oktobra nije osećao dobro i da je problem želeo da reši uzimanjem tablete. Holanđani dodaju da je on nesvesno popio lesimak koji u sebi sadrži furosemid.

UEFA je redovnom kontrolom utvrdila da se u telu kamerunskog golmana nalazi nedozvoljena supstanca i bila je nemilosrdna.

- Izričito smo protiv korišćenja lekova koji poboljšavaju kvalitete sporiste, jer se zalažemo za čist sport. Ovo je užasno saznanje sa Onanu, ali i za ceo klub. Andre je vrhunski golman, dokazan, omiljen među navijačima. Nadali smo se uslovnoj suspenziji ili kraćoj od 12 meseci, jer to što je uradio nije bilo motivisano željom da poboljša svoj učinak - izjavio je direktor Ajaksa Edvin van der Sar.

Trener "kopljanika" Erik ten Hag će sada morati da se okrene ostalim raspoloživim opcijama među stativama. Trenutno su uz Onanu u timu Martin Stekelenburg koji je branio samo jedan meč u Kupu, zatim 21-godišnji Kejal Šerpen i godinu dana mlađi Hrvat Dominik Kotarski.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024