SRBIJA DOBIJA SELEKTORA: Piksi iz Pariza na potpis

N. I.

05. 02. 2021. u 08:00

PROMOCIJA Dragana Stojkovića (55) u novog selektora reprezentacije, samo je pitanje dana.

СРБИЈА ДОБИЈА СЕЛЕКТОРА: Пикси из Париза на потпис

FOTO: M. Vukadinović

Prema poslednjim informacijama, nekadašnja velika zvezda jugoslovenskog i srpskog fudbala je pred potpisom ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije, budući da su pregovori u završnoj fazi.

DEBI U BEOGRADU SA IRCIMA

SAMO dve evropske fudbalske reprezentacije, od ukupno 55, i dalje nemaju svoje selektore, a to su Gruzija i Srbija. Podsetimo, "orlove" na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru, 24. i 27. marta u Beogradu čekaju mečevi sa Republikom Irskom i Portugalijom, a 30. marta je duel u gostima sa Azerbejdžanom.

Nezvanično, razgovore vodi predsednik FSS Slaviša Kokeza. Kako "Novosti" saznaju, druga i najteža runda pregovora oko konačne plate naslednika Ljubiše Tumbakovića (zarada bi bila milion evra po godini), ali i oko nekih kadrovskih rešenja u selekciji "orlova" bili su glavni kamen spoticanja, a pauza u tim pregovorima je došla samo zbog jednog razloga.

Prvi čovek naše kuće fudbala je bio sa selekcijom Superlige na prošlonedeljnoj turneji u Dominikanskoj Republici i Panami (oba meča završena rezultatom 0:0), a Piksi se nalazi na kraćem odmoru u Parizu.

Bilo kako bilo, pregovori su od juče intenzivirani i očekuje se da se FSS i Dragan Stojković konačno nađu na istoj "talasnoj dužini". Tako bi sa Terazija 35 mogli konačno da ozvaniče najmanje dvogodišnju saradnju sa trenerom, koji već pola godine tvrdi da smo verovatno za kolektivno lečenje jer se nismo plasirali na Prvenstvo Evrope i da on može da odvede Srbiju na Mundijal u Kataru 2022. godine. Bilo kako bilo, Srbija s nestrpljenjem čeka Piksija!

Stojkovićeva trenerska karijera traje već 13 godina, ali ovo bi mu bio daleko najizazovniji i najatraktivniji posao. Od 2008. do 2013. je radio u japanskoj Nagoji, sa kojom je osvojio dva trofeja, a od 2025. do 2020. sa uspehom je vodio kineski Gvangdžou RF. Posle rastanka sa tim klubom, Stojković nije više imao angažman.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili