KOŠARKAŠICE SRBIJE KRENULE U ISTANBUL: Maljković - imali smo problema, žao mi je što mlađe igračice ne idu!

Novosti online

04. 02. 2021. u 13:58

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije večeras putuje u Istanbul, gde će u subotu od 16.00 časova odigrati poslednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. u Španiji i Francuskoj.

КОШАРКАШИЦЕ СРБИЈЕ КРЕНУЛЕ У ИСТАНБУЛ: Маљковић - имали смо проблема, жао ми је што млађе играчице не иду!

FOTO: KSS

Meč protiv Litvanije neće imati rezultatski značaj, jer je Srbija već osigurala plasman na Evrobasket.

"Krećemo dan kasnije nego što je planirano. Imali smo određene probleme u našoj mlađoj grupi. Žao mi je što ovaj put u Istanbul mlađe igračice ne mogu da idu, jer su na treninzima pokazale da vrede. Obratiću posebnu pažnju na njih u završnom delu ove sezone i svakako će biti u mojim planovima od 15. aprila. To je datum koji sam odredila za početak priprema za izuzetno teško leto koje nas očekuje sa Evropskim prvenstvom, a potom odmah i najvećim takmičenjem, a to su Olimpijske igre u Tokiju", rekla je selektorka Marina Maljković za zvanični sajt KSS.

Na put u Istanbulu kreće 12 igračica, a to su: Ivon Anderson, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Ana Dabović, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić i Saša Čađo.

"Želim da se posebno zahvalim “Batutu”, direktorki Verici Jovanović i koordinatoru Dejanu Ivanoviću, kao i laboratoriji Batajnica, jer su sa nama bili svakodnevno, radili PCR testiranja i stvarno su se potrudili da nam pomognu koliko god mogu. Žao mi je što zbog ove situacije nismo mogli ozbiljnije da se spremimo. Danas smo u Vizuri odradili jedan trening na kome smo se pripremali za tu utakmicu sa Litvanijom. Nema kukanja. Idemo da se borimo. Ostaje žal što mlade igračice, jer je bilo planirano da povedem tri-četiri, neće biti sa nama. Ali pratim ih, gledam ih i 15. aprila neka očekuju moj poziv ukoliko u drugom delu sezone nastave da se bore kao i do sada",  zaključila je selektorka Maljković.

Srbija je u prve tri utakmice kvalifikacija ostvarila sve tri pobede – dve protiv Turske i jednu protiv Litvanije. Trijumf protiv Albanije je obrisan, s ozbirom na to da je selekcija Albanije odustala od takmičenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)