MESEC I PO PRE POČETKA KVALIFIKACIJA ZA SP: Srbija i Gruzija bez selektora

N. ILjUKIĆ

01. 02. 2021. u 23:11

POČEO je februar, a upravo ovaj mesec su u Fudbalskom savezu Srbije označili kao poslednji rok da se izabere novi selektor fudbalske reprezentcije. Prošla su dva i po meseca od poslednjeg meča sa Rusijom, a Srbija još čeka da joj Dragan Stojković Piksi kaže "da".

МЕСЕЦ И ПО ПРЕ ПОЧЕТКА КВАЛИФИКАЦИЈА ЗА СП: Србија и Грузија без селектора

Foto: Nebojsa Parausic

Zamenik predsednika FSS Marko Pantelić je iskreno priznao pre dve nedelje da je Piksi ostao jedini kandidat za selektora i da je skoro pa ubeđen da će da posle skoro dva meseca razmišljanja ipak da pristane da sedne na klupu "orlova". Višenedeljni pregovori sa Piksijem su zapeli na godišnjoj plati od 825.000 evra, pa je ponuda podignuta na milion, a najveći kamen spoticanja je u stvari bogata kineska plata koju Stojković i danje dobija od Gvangdžou RF i teško da može da je se odrekne.

Foto: Nebojsa Parausic

Na Terazijama 35 će ovih dana definitivno da prelome. Nalaze se u situaciji koju nikako nisu želeli, a vreme curi. U martu počinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a samo pogled na raspored u kojem je i sudbina nekog budućeg selektora, ali i tih kvalifikacija stala u sedam dana, teško da može da nabaci bilo kome osmeh na lice. Naime, 24. marta Srbija dočekuje Republiku Irsku, pa 27. februara u Beograd stižu Ronaldo i Portugalija, a 30. marta se igra u dalekom Azerbejdžanu. Već posle tih sedam dana će Piksi, ili neki drugi selektor biti "pukovnik" ili "pokojnik".

Koliko smo posebni, pokazuje podatak da od ukupno 55 eropskih fudbalskih reprezentacija, samo još Srbija i Gruzija nemaju selektora. Gruzini još nisu našli zamenu za Vladimira Vajsa, kome je ugovor istekao 1. januara, a u FSS se još čeka naslednik Ljubiše Tumbakovića. I ovaj podatak dovoljno govori u kojoj grupi ozbiljnih fudbalskih zemalja se nalazimo mi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)