SUBOTIĆ U AUSTRIJI: Srspki štoper pomaže novom klubu da ostane u ligi

Novosti online

01. 02. 2021. u 17:19

NAKON epizode u turskom Denizliju srpski fudbaler Neven Subotić karijeru će nastaviti u austrijskom Altahu.

СУБОТИЋ У АУСТРИЈИ: Срспки штопер помаже новом клубу да остане у лиги

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Iskusni 32-godišnjak je potpisao ugovor do kraja sezone sa članom najkvalitetnijeg ranga austrijskog fudbala.

Subotić će pokušati da pomogne novom klubu da izbori opstakan u ligi, pošto se Altah trenutno nalazi na poslednjem 12. mestu na tabeli sa svega devet bodova.

- Za mene, Altah je pravi klub, naročito u pogledu kvaliteta ljudstva koje je ovde prisutno. Imao sam vrlo zadovoljavajuće razgovore sa Kristijanom Mekelom i trenerom Aleksom Pastorom koji su me ubedili da ću uživati ovde. Moj posao je da preuzmem odgovornost, da napravim organizaciju i dam doprinos naročito u pogledu uticaja na razvoj mladih fudbalera - rekao je Subotić.

Sportski direktor Kristijan Mekel nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog dovođenja ovako zvučnog pojačanja.

- Sa Nevenom Subotićem dobili smo defanzivca koji je godinama važio za jednog od najkvalitetnijih na nivou Evrope. Njegova odluka da dođe kod nas je vrlo snažan pokazatelj da radimo kvalitetan posao. Njegovo iskustvo i kvalitet predstavljaće nam ozbiljnu podršku u borbi za opstanak. I na terenu i van njega, on će biti sjajno pojačanje za klub - poručio je Mekel.

Ne treba trošiti reči o Subotiću. Bivši reprezentativac Srbije odigrao je 232 utakmice u Bundesligi gde je za deset godina sa Borusijom iz Dortmunda osvojio dve titule prvaka nemačke i jedan nacionalni kup, a igrao je i finale Lige šampiona protiv Bajerna 2013. godine.

Podsetimo, posle odlaska iz Union Berlina sjajni defanzivac je potpisao dvogodišnji ugovor sa Denzilijem, ali je nedavno raskinuo ugovor sa turskim klubom zbog neisplaćenih plata.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEĆEMO U ZAJEČAR! Navijači OFK Beograda neće bodiriti ljubimce na domaćim utakmicama