DELIJE ČEKAJU DO 11. FEBRUARA: Potrebno je sedam dana da se organizuje dolazak navijača na stadion

Z. ĆOROVIĆ

29. 01. 2021. u 21:32

NAVIJAČKA groznica protresla je Zvezdine pristalice čim su iz kluba saopštenjem najavili mogućnost o raspodeli ulaznica za meč sa Milanom u Ligi Evrope, 18. februara na "Marakani".

ДЕЛИЈЕ ЧЕКАЈУ ДО 11. ФЕБРУАРА:  Потребно је седам дана да се организује долазак навијача на стадион

FOTO: M. Vukadinović

Euforija se uvukla u zvezdaše, mnogi su već počeli na sve strane da se raspituju kako da dođu do dragocene karte, kojih će biti oko 17.000 ukoliko najodgovornija institucija u Srbiji to dozvoli. Naravno, u skladu sa propisom UEFA da u ovim uslovima pandemije maksimalno može da se ispuni 30 odsto kapaciteta stadiona.

Međutim, iz Kriznog štaba juče nije bilo nijednog pozitivnog signala koji idu u prilog navijačima crveno-belih. Članica štaba i ministarka Darija Kisić Tepavčević kratko je odgovorila kada su joj postavili pitanje na ovu temu.

- Imajući u vidu epidemiološku situaciju, Krizni štab nije omogućio popuštanje bilo kakvih mera, pa tako ni mogućnost utakmice sa publikom - istakla je Kisić Tepavčević.

Ipak, u Crvenoj zvezdi se i dalje nadaju da će mere popustiti do 18. februara i da će 17.000 "srećnika" uživati u spektaklu sa italijanskim velikanom.

- U skladu sa pravilima, mi smo prijavili UEFA mogućnost na vreme da se utakmica igra sa navijačima - kaže za "Novosti" Svetozar Mijailović, predsednik Crvene zvezde.

- U svakom trenutku možemo i da je otkažemo ako ne dobijemo saglasnost Vlade, odnosno Kriznog štaba. Mi na tu odluku ne možemo da utičemo, samo se organizujemo i nadamo da će se epidemiološka situacija popraviti.

Pošto se utakmica igra 18. februara, po mišljenju Mijailovića, klubu je potrebno sedam dana da organizuje meč sa navijačima, tako da zeleno svetlo Kriznog štaba može da se čeka čak do 11. februara.

- Očekujemo da će se nedelju dana do početka meča znati sve. UEFA nije stroga po tom pitanju, tako da bi moglo i nekoliko dana kasnije da se dobije dozvola, ali bi bilo teže sve organizovati. Mi ćemo izvršiti pripreme i poštovati svaku odluku, kakva god ona bude.

MALO I CELA "MARAKANA"

MIJAILOVIĆ je potvrdio da je ogromno interesovanje za dolazak Milana.

- Velika je želja, mislim da bi čitav stadion bio mali u odnosu na broj zainteresovanih navijača. Zato smo, u slučaju da eventualno dobijemo dozvolu, odredili prioritete za 17. 000 mesta, a to su navijači sa sezonskim kartama i članovi kluba. Oni su i upoznati sa cenama, preko sajta kluba - kaže Mijailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a