SRBIJA OSTAJE BEZ ELITE: UEFA rekla "da", Liga šampiona se gasi!

Novosti online

29. 01. 2021. u 17:23

REVOLUCIONARNA odluka zbog koje fudbal više nikada neće biti isti uskoro stupa na snagu.

СРБИЈА ОСТАЈЕ БЕЗ ЕЛИТЕ: УЕФА рекла да, Лига шампиона се гаси!

FOTO: AP

Dugo se govori o Superligi najbogatijih klubova Evrope, čini se da UEFA više nije mogla da ignoriše pritisak. Španski "As" objavio je ekskluzivu da će najkasnije do 2024. godine, a možda i ranije krenuti takmičenje pod nazivom "Super Liga šampiona". 

To bi trebalo da znači da će format kakav poznajemo biti ugašen. Dok će u novom takmičenju mesta biti samo za one sa dosta novca. 

Čeka se zvanično još pristanak Real Madrida, a pregovore vodi prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin. Kako medij navodi saglasnost su već dali Juventus, Mančester junajted, PSŽ i Fenerbahče... 

Dugo je Čeferin bio protivnik zatvorenog formata, ali je čini se na kraju podlegao pritiscima bogatih klubova. Takmičenje bi takođe trebalo da podrži i FIFA. 

Prvobitno će takmičenje funkcionisati po pilot projektu u trajanju od devet godina. Vlasnička struktura bi bila izmešana sa klubovima i UEFA, a ne kao ideja Superlige pod vođstvom samo klubova, dok je preostalo da se raspodele prihodi.

Plan je i da najjače lige smanje učesnike kako bi se "suzio" kalendar. Takođe, novoformiranu Ligu šampiona bi igrali samo najbogatiji klubovi i za nju ne bi bilo mesto za Srbiju, ali i jače lige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba