FUDBALERI SRBIJE ZAVRŠAVAJU MINI TURNEJU: Meč u Panami Labudova pesma

N. I.

27. 01. 2021. u 17:38

KAO u labudovoj pesmi, tako će i fudbaleri Srbije sastavljeni od superligaških snaga da istrče na megdan Panami.

ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ ЗАВРШАВАЈУ МИНИ ТУРНЕЈУ: Меч у Панами Лабудова песма

EPA-EFE/Orlando Barria

Na brzinu sastavljeni, nedovoljno uigrani izabranici Ilije Stolice, otišli su na dalek put, na kojem su najpre odigrali bledu partiju protiv Dominikanske Republike (0:0), a u noći između četvrtka i petka u jedan sat iza ponoći "orlovi" će u nekoj vrsti "labudove" pesme da odigraju duel u Panama Sitiju.

Ovo je najverovatnije poslednji put da su ovi igrači obukli dres Srbije. Moći će da se pokolenjima pohvale da su igrali za A tim, a na stručnom štabu je da pripremi ekipu koja ne sme da se obruka protiv Paname.

- Svi momci se osećaju privilegovano što im se eto na ovaj način ukazala jedinstvena prilika u karijeri da nose dres Srbije. Svesni smo da se to posle ove turneje možda više nikada neće dogoditi. Sjajno iskustvo. Svi smo zahvalni na pozivu, kao i Fudbalskom savezu koji se izborio da ovu turneju organizuje na najbolji mogući način. Ostaje da popravimo utisak protiv Paname i da se koliko god je moguće potrudimo da se vratimo u Srbiju sa bar jednom pobedom - rekao je kapiten orlova na ovoj mini-turneji Slobodan Urošević.

Zanimljivo je da su se Srbija i Panama do sada sastale samo jednom, u maju 2014, na prijateljskom meču u SAD. Tada je remijem (1:1) obeležen kratak selektorski staž Ljubinka Drulovića. Strelac vodećeg gola bio je kapiten Ivanović u 70. od 105 mečeva za Srbiju.

- Igramo protiv mnogo jače selekcije od Dominikanske Republike. Momci su se zaista teško privikli na vremensku i temperaturnu razliku. Želimo da popravimo utisak u odnosu na prvi meč i verujem da ćemo pokazati kvalitet - optimista je selektor Stolica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!