DESILO SE ČUDO U PREMIJER LIGI: Prekinut neverovatan niz Liverpula, Barnli odneo ceo plen sa "Enfilda" (VIDEO)

Č. V.

22. 01. 2021. u 00:26

FUDBALERI Liverpula prekinuli se neverovatan niz od 68 utakmica bez poraza na "Enfildu" u Premijer ligi. Bolji od "crvenih" bio je Barnli sa 1:0 u 18. kolu.

ДЕСИЛО СЕ ЧУДО У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ: Прекинут невероватан низ Ливерпула, Барнли однео цео плен са Енфилда (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Jon Super/POOL

Desilo se pravo čudo, s obzirom na to da su izabranici Jirgena Klopa poslednji put poraženi na svom terenu 23. aprila 2017. godine od Kristal Palasa sa 2:1.

Liveprul takođe nije uspeo da prestigne Čelsi po broju utakmica bez poraza u svojoj kući. "Plavci" su imali niz nepobedivosti od 86 utakmica u periodu od 2004 do 2008 godine, zatim slede "crveni" sva dva učinka - 68 utakmica (2017-2021) i 63 utakmice (1978-1980).

Ovu pobedu Barnlija će posebno pamtiti menadžer tog kluba Šon Dajš. On je postao prvi trener koji je sa istim klubom pobedio dva različita aktuelna šampiona Premijer lige - Čelsi 2017 i Liverpul 2020. godine.

Što se same utakmice tiče četa Jirgena Klopa je bila bolji rival, ali nije uspela da realizuje šanse koje je stvorila.

Pokušavali su Divok Origi, Trener Aleksander-Arnold, Mohamed Salah... ali niko od njih nije uspeo da smesti loptu iza leđa Nika Poupa. Kada se toliko prilika propusti obično stigne kazna.

Tako je bilo i sada. Igrao se 83. minut kada je Ešli Barns sa bele tačke savladao Alisona i ispostavilo se doneo velika tri boda Barnliju koja će se nesumnjivo dugo pamtiti.

Takođe, treba reći da aktuelni šampion Engleske na dva vezana meča na svom terenu nije postigao gol, pošto je u prethodnom kolu remizirao sa Junajtedom - 0:0, a ovo je i peti vezani susret u kome ovaj tim nije pobedio u Premijer ligi.

Liverpul je ovim porazom povećao zaostatak za vodećim Mančester junajtedom. "Crveni" imaju 34 boda, šest manje od "crvenih đavola" i nalaze se na četvrtom mestu. Barnli je na 16. poziciji sa 19 bodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna