STOLICA VODI ORLOVE? Strateg mlade selekcije na klupi protiv SAD i Dominikanske republike

N. I.

04. 01. 2021. u 17:27

СТОЛИЦА ВОДИ ОРЛОВЕ? Стратег младе селекције на клупи против САД и Доминиканске републике

Foto: Nebojsa Parausic

FUDBALSKA reprezentacija Srbije uskoro kreće na desetodnevnu američku turneju, a osim datuma i dva rivala, zasada se ne zna u kojem sastavu će "orlovi" na put preko Bare.

Poznato je samo da je FSS ugovorio gostovanje u SAD od 21. do 31. januara, da će se u tih desetak dana igrati protiv domaćina, i još jedan prijateljski meč sa Dominikanskom Republikom. Naša kuća fudbala ima ideju da na ovu turneju krene tridesetak igrača, isključivo iz Superlige. Svaki od klubova bi trebalo da predloži najviše dvojicu fudbalera, od kojih će većina možda prvi i poslednji put u karijeri da obuče dres svoje zemlje.

Zanimljivo je da FSS još nije pronašao ni zamenu LJubiši Tumbakoviću, a od priče da će njegovo ime biti poznato u poslednjim danima 2020, ostalo je mrtvo slovo na papiru. Zato je odlučeno da reprezentaciju na američku turneju povede selektor mladih Ilija Stolica, koji je nedavno na Izvršnom odboru FSS dobio poverenje i još jedan mandat da vodi "orliće" sa kojima je imao neuspešne kvalifikacije za EP.

Tako će Stolica iznenada da dobije priliku da bude u ulozi, koja mu se pružila samo zbog čudnih okolnosti u kojima su se našli čelnci sa Terazija 35. Naime, poslednjih dana 2020. zapelo je sa pregovrima Slaviše Kokeze i Dragana Stojkovića, a sudbina razgovora sa Savom Miloševićem kao kandidatom i dalje je nepoznata.

JOŠ SAMO VAĐENJE VIZA

FSS će ovih dana da sastavi konačan spisak putnika za odlazak u Ameriku i prijateljske mečeve sa SAD i Dominikanskom Republikom. Do polaska na put, 20. januara, potrebno je da se obezbede američke vize i ostali uslovi boravka preko Atlantika.

Dok se čeka konačni izveštaj Kokezinog zamenika Marka Pantelića o kandidatu za novog selektora, koji će "orlove" da povede već u martu u kvalfikacije za Mundijal u Kataru, dotle će Stolica da "glumi" u ovoj ulozi. Deo stručne fudbalske javnosti, koja poznaje sposobnosti ovog mladog stručnjaka, čak ne bi bio iznenađen da Stolica i posle Amerike ostane u ulozi koja mu je iznenada poverena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Cosmin Contra

04.01.2021. 20:03

To je pravi selektor za Kokezin FSS. Druge nije u stanju da dovede. Veliki fudbalski strucnjaci zajedno sa Zigarom i Pantelom. Svi zajedno su smesni k'o crtani.