ČEFERIN O REGIONALNOJ LIGI: UEFA nije protiv toga, politika komplikuje stvari

Novosti online

31. 12. 2020. u 16:10

PRVI čovek Evropske fudbalske unije, Slovenac Aleksandar Čeferin rekao je da UEFA nema ništa protiv regionalnih liga, ali i istakao da realizaciju regionalnog takmičenja na Balkanu otežavaju političke okolnosti.

ЧЕФЕРИН О РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ: УЕФА није против тога, политика компликује ствари

Foto: N. Paraušić

- U UEFA razmišljamo o regionalnim ligama, razgovaramo sa čelnicima nacionalnih saveza o tome. Ipak, ne verujem da će u skorije vreme biti moguće napraviti regionalnu ligu na prostoru bivše Jugoslavije. Politička situacija je i dalje previše komplikovana. Sećanje na rat je i dalje sveže kod ljudi. Ako bismo pravili neke regionalne lige realnije je da Hrvatska, Slovenija i još neke zemlje budu u jednoj, a Srbija sa još nekim državama u drugoj ligi. U svakom slučaju, sve više zemalja se interesuje za mogućnost regionalne lige jer bi to povećalo vrednost klubova, kao i prihode od sponzora i prodaje televizijskih prava - kazao je Čeferin za Informer.

On je takođe demantovao tvrdnje da UEFA nije naklonjena takvom tipu takmičenja.

- UEFA u načelu nema ništa protiv regionalnih liga. Glavni je problem kako bi se iz tih liga išlo u evropska takmičenja. Taj problem bi UEFA morala da reši. Uz to, ne želimo da napravimo neke regionalne lige koje bi uništile nacionalna prvenstva - rekao je Slovenac.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista