OSTAO JE JOŠ MEČ U KUPU I KRAJ: Zvezda protiv Rada za overu jesenje idile

Đ. SAMOILOVIĆ

17. 12. 2020. u 18:54

JESEN je bila lepa i uspešna, a sutra je šansa da se stavi trešnjica na šlag i da se na odmor ode sa apsolutnim uspehom na sva tri fronta.

ОСТАО ЈЕ ЈОШ МЕЧ У КУПУ И КРАЈ: Звезда против Рада за оверу јесење идиле

Foto: N.Paraušić

Fudbaleri Crvene zvezde u petak (13.30) igraju sa Radom na Banjici u odloženom duelu Kupa Srbije u poslednjem meču polusezone sa mislima verovatno već na odmoru, pošto je obezbeđeno evropsko proleće i zakazan duel sa Milanom (18. i 25. februar), dok je dominacija u prvenstvu oslikana kroz 17 pobeda i dva remija.

Prolazak u četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja samo će zaokružiti zimsku idilu u redovima najtrofejnijeg srpskog tima, iako je u jednom delu sezone delovalo da bi moglo da bude drugačije. Potkrao se crv sumnje u mogućnosti aktuelnog sastava Zvezde posle nesrećnog ispadanja iz LŠ od Omonije na penale, nije ni mršav prolazak Ararata u plej-ofu LE ulio dovoljnu dozu poverenja javnosti gladnoj uspeha, ali je kasnije sve došlo na svoje.

KANGA KAŽNjEN, ALI NEĆE OTIĆI

BUBICE Gelora Kange opet su proradile. "Zakačio" se sa trenerom Stankovićem na poluvremenu meča sa Liberecom, pa će temperamentnog Gabonca kazniti klub, ali neće biti razlaza.

- Sukoba u ekipama uvek ima i biće ih. Ne postoji klub imun na tako nešto. Ipak, nećemo dozvoliti da ovo utiče na ekipu. Razgovarali smo sa Kangom i biće shodno klupskom pravilniku kažnjen, shvatio je grešku i prihvatio odluku. On ima ugovor sa Zvezdom na tri godine i nastavljamo zajedno - piše u saopštenju.

U međuvremenu na domaćim terenima protivnici su padali kao pokošeni, a ono što je posebno radovalo publiku zakucanu pred TV prijemnike jeste to što se pobede od tri, četiri ili pet golova nisu više poistovećivale sa prolaskom Halejeve komete, već su se ređale maltene po pravilu.

Što se tiče Kupa, tu je u jedinom meču dosad odigranom tim Dejana Stankovića morao da radi prekovremeno i nadoknadi deficit od dva gola protiv Zlatibora (4:2), ali više puta je mladi stručnjak istakao važnost najmasovnijeg takmičenja, na čiji se pehar na stadionu "Rajko Mitić" čeka osam godina.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)