NEPRIMERENA PORUKA NAPRETKA! Pazarci: Zapanjeni smo!

Novosti online

16. 12. 2020. u 20:31

UTAKMICA izmeđ Napretka i Novog Pazara u 19. kolu Superlige u Kruševcu, uprkos nekim najavama, završena je fer i sportski, ali je pozitivan utisak pokvaren posle meča neprimerenom porukom na zvaničnoj fejsbuk strani domaćeg tima.

НЕПРИМЕРЕНА ПОРУКА НАПРЕТКА! Пазарци: Запањени смо!

Foto: Ilustracija

Iz Novog Pazara odmah su reagovali saopštenjem i zatražili da se oglasile najviši fudbalski organi.

- Novi Pazar je bodom osvojenim u Kruševcu na najlepši način završio prvi deo sezone. Suprotno najavama koje su prvo potekle od određenih fudbalskih ljudi izvan Novog Pazara i prema kojima je postojala opravdana sumnja u objektivnost sudijskog tima koji će voditi utakmicu Napredak - Novi Pazar, pokazalo se da su strepnje bile bezrazložne - navode iz Pazara.

Iz tog razloga je, kako se ističe, Upravni odbor FK Novi Pazar odmah po završetku utakmice pod Bagdalom izrazio potrebu da se još jedanput oglasi.

- Zahvaljujemo se sudijskoj četvorci predvođenoj Danilom Grujićem na odličnom obavljenom poslu i zaista besprekornom suđenju. Bili bismo prezadovoljni da na svim narednim utakmicama koje budemo gostovali ili bili domaćini imamo ovakvo profesionalno i dobro suđenje. Naše sumnje podstaknute tvrdnjama iz više izvora nisu se obistinile. Zbog toga se izvinjavamo celokupnoj fudbalskoj javnosti i Fudbalskom klubu Napredak i ujedno veliko hvala domaćinu na izvanrednom gostoprimstvu, kao i na fer i korektnoj igri.

- Na delu su pokazali da su bili i ostali primer kako se dočekuje dugogodišnji sportski rival. Međutim, neprijatno smo iznenađeni da se na zvaničnoj fejsbuk stranici Napretka odmah po završetku utakmice pojavio natpis - " Ruka ruci, nismo Turci. Napredak 0:0 Novi Pazar". Zapanjeni smo da se na ovakao uvredljiv i nacionalistički način izveštava fudbalska javnost o rezultatu jedne utakmice:

Neprimereno je i nije u sportskom ili bilo kojem duhu da se vređa klub bogate tradicije, kakav je Novi Pazar, navode iz kluba.

- Da se kojim slučajem ovakva netolerantnost namerno potkrala Novom Pazaru završili bismo na stubu srama i zaradili osudu celokupne javnosti

Zato ćemo od najviših fudbalskih organa tražiti da odmah reaguju i spreče uplitanje neprimerenog i nacionalističkog rečnika prema sportskom Novom Pazaru - zaključuju iz FK Novi Pazar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)