TUMBAKOVIĆ I ZVANIČNO OTIŠAO: Izvršni odbor FSS smenio dosadašnjeg selektora

Novosti online

14. 12. 2020. u 16:02

LjUBIŠA Tumbaković više nije selektor Srbije. Ovo je najvažnija odluka jučerašnje telefonske sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije kojim je predsedavao Slaviša Kokeza.

ТУМБАКОВИЋ И ЗВАНИЧНО ОТИШАО: Извршни одбор ФСС сменио досадашњег селектора

FOTO: N. Paraušić

Ovim činom je i zvanično stavljena tačka na sve spekulacije oko odlaska Tumbakovića sa klupe “orlova” posle velikog neuspeha u finalu baraža i poraza u odlučujućem meču za odlazak na Prvenstvo Evrope.

Srbija je posle penala porazena od Škotske , a ceh je platio Tumbaković iako je veliki deo fudbalske javnosti bio kritički nastrojen i prema rukovodstvu FSS kojem se na teret stavlja ovaj veliki neuspeh “A” tima koji je imao istorijski priliku da posle više od dve decenije ode na EP.

Zamenik predsednika FSS Marko Pantelić tako je juče ispunio jedan od dva zadatka koje je nedavno dobio od IO FSS, a sve se svodi na pronalaženje kadrovskih rešenja na mestu selektora i poziciji sportskog direktora i saopšteno je da će taj zadatak viri ispunjen do kraja godine, odnosno u naredne dve nedelje. Pantelić je juče, posle Izvršnog odbora trebalo da se lično zahvali Tumbakoviću na saradnji , a sada vi trebalo u vrlo kratkom periodu i da predlozi novog selektora koji će Srbiju od marta sledeće godine da povede u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022.godine. Podsetimo, naša reprezentacija se posle nedavnog žreba u Cirihu nalazi u grupi “A” sa Portugalijom, Republikom Irskom, Luksemburgom i Azerbejdžanom, a naknadno je u grupu dodat i Katr koji će igrati samo prijateljske mečeve.

Sada kreće realizacija misije angažovanja novog selektora. Dragan Stojković Piksi je mesecima bio čovek “na pragu” ove funkcije, ali se on prema saznanjima “Novosti” nedavno ljubazno zahvalio na ponudi pošto i dalje prima platu od kineskog Evergrandea, iako je pre vremena otišao sa mesta trenera. Vladan Milojević poslednjih nedelja slovi za “prvog pika” , mada je pre par dušana dobio u gostima meč saudijakog prvenstva protiv Al Raeda (2:1) i izgleda da je opstao na klupi Al Ahlija.

Savo Milošević se pominje kao kandidat umerene struje u FSS koja još pamti njegove zasluge u selektiranju igrača za omladinski Mundijal 2015.godine na Novom Zelandu kada su se “orlići” Veljka Paunovića okitili titulom svetskih prvaka. Upravo Paunović, ili Ivić, Jokanović i slični stručnjaci su samo puste želje čelnika FSS, jer su se svi njihovi međusobni kontakti do sada završavali uglavnom na kurtoaznim večerama.

Bolo kako bilo, pred FSS je težak zadatak da u narednih nekoliko dana ubedi neko iole veliko domaće trenersko ime da sedne na klupu na koju, kako stvari trenutno stoje i kako je potvrdio ore nekoliko dana u intervjuu “Novostima” hoće samo vremešni Ftancuz Rajmon Domenek, koji desetak godina nije bio na treningu.

UČINAK

LjUBIŠI Tumbakoviću je meč sa Rusijom u Ligi nacija i ubedljiv trijumf od 5:0 bio 14. i poslednji na klupi Srbije. Ostvario je šest pobeda, pet remija (ako 1:1 iz regularnog toka sa Škotskom može da se računa kao remi) i tri poraza, uz gol-razliku 26:20.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)